ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Ράντζα έως τον κήπο στο Κρατικό Νικαίας

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2019, 14:00
ΠΟΕΔΗΝ: Ράντζα έως τον κήπο στο Κρατικό Νικαίας
Facebook Twitter Whatsapp

48 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με μελανά χρώματα περιγράφει για ακόμα μια ημέρα η ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια Νοσοκομεία. 

Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι εικόνες στο Κρατικό Νίκαιας θυμίζουν «εμπόλεμη ζώνη». «Η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά στις εφημερίες των μεγάλων Νοσοκομείων της Αττικής δεν έχουν προηγούμενο. Δεν είναι μόνο στο ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο. Τώρα ειδικά που είναι σε έξαρση οι λοιμώξεις φαίνεται η διάλυση των Δημοσίων Νοσοκομείων».

Μάλιστα υποστηρίζει ότι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, σε κάθε εφημερία αναπτύσσονται «περί τα 120 ράντζα  και ξεκινάει την νέα εφημερία με ράντζα και όχι με κενά κρεβάτια (25% κενά με βάση το νόμο)», ενώ κάνει γνωστό πως «έξι διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης ΜΕΘ».

Επίσης, ενημερώνει για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, μετά την εφημερία που είχε χθες. «Η κατάσταση είναι ανυπόφορη για τους ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους που έτρεχαν πανικόβλητοι και δεν προλάβαιναν. Σήμερα το Νοσοκομείο της Νίκαιας θυμίζει νοσοκομείο σε εμπόλεμη ζώνη. Προσήλθαν και εξετάστηκαν 1.500 έκτακτα περιστατικά και έγιναν 310 εισαγωγές!!! Στην Β παθολογική του Νοσοκομείου εισήχθηκαν 73 ασθενείς οι 35 εξ αυτών Νοσηλεύονται σε ράντζα. Γέμισαν οι διάδρομοι της κλινικής και τα ράντζα φτάνουν έως τις σκάλες. Στην Α’ καρδιολογική κλινική εισήχθηκαν 36 ασθενείς οι 20 εξ’ αυτών σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους. Πέταξαν έξω τα προσωπικά αντικείμενα των Τραυματιοφορέων και μετέτρεψαν τα αποδυτήριά τους σε θάλαμο ασθενών με τέσσερις ασθενείς. Τα ράντζα φτάνουν έως τον κήπο. Συγκεκριμένα φτάνουν έως την πόρτα που ανοιγοκλείνει και μπαινοβγαίνουν οι συνοδοί από τη μεριά του κήπου. Ξεπαγιάζουν οι ασθενείς κοντά στην πόρτα!!!
Τριτοκοσμικές εικόνες. Έξι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας μαζί με πολλούς άλλους ασθενείς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της και παραθέτει σχετικές φωτογραφίες.ΜΕΘ: 48 ασθενείς στη λίστα αναμονής

Την ίδια ώρα 48 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επισημαίνοντας ότι «μισοί εξ αυτών περιμένουν  πάνω από 5 ημέρες. Χθες εξυπηρετήθηκαν μόνο 6 περιστατικά».