ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήθηκε η χωρητικότητα, μειώθηκαν οι υπεράριθμοι στις προσφυγικές δομές του στρατού

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 1 Φεβρουαρίου 2019, 20:13
Αυξήθηκε η χωρητικότητα, μειώθηκαν οι υπεράριθμοι στις προσφυγικές δομές του στρατού
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες δομές σε Λέρο και Πολύκαστρο Κιλκίς

Μια ελαφρά αύξηση του αριθμού των προσφύγων/μεταναστών που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ.

Πιο συγκεκριμένα, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», αυξήθηκαν κατά 188 άτομα, σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό της περασμένης εβδομάδος, ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν στις 31 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ΕΔ και είναι αυξημένες κατά μία.

Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφηκαν 27.777 άτομα έναντι 27.588  ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 31 δομών αυξήθηκε από 26.273 στα 27.082 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ΕΔ της Λέσβου, Σάμου, Διαβατών, Λέρου και Πολυκάστρου Κιλκίς  έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, συμφώνως με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς. Οι νέες δομές όπου διαμένουν υπεράριθμοι πρόσφυγες/μετανάστες είναι στη Λέρο και το Πολύκαστρο Κιλκίς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις κλάδοι των ΕΔ παρείχαν 13.139 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 175 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας, οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Τέλος, για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από τους τρεις Κλάδους των ΕΔ.