ΕΛΛΑΔΑ

Έκαναν κατάληψη για να διώξουν 12χρονο συμμαθητή τους με διαγνωσμένο σύνδρομο

Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 4 Φεβρουαρίου 2019, 16:06
Έκαναν κατάληψη για να διώξουν 12χρονο συμμαθητή τους με διαγνωσμένο σύνδρομο
Facebook Twitter Whatsapp

Μια πρωτοφανής υπόθεση με έντονες κοινωνικές διαστάσεις εξελίσσεται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Δραματικές καταστάσεις λαμβάνουν χώρα στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης γύρω από την υπόθεση ενός 12χρονου μαθητή που αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα με την προσαρμογή και ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Ο μαθητής εξαιτίας ενός συνδρόμου που έχει εκ γενετής, εμφανίζει επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες, έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΣΥ και παρακολουθείται. Ωστόσο, συγκεκριμένες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον φαίνεται να μην ευνοούν την ένταξή του σ’ αυτό.

Με δεδομένα τα παραπάνω, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι γονείς του 12χρονου στην εφημερίδα «Μακεδονία», την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου οι συμμαθητές του παιδιού προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου με το πρωτοφανές (και μοναδικό) αίτημα την απομάκρυνση του αγοριού απ’ το σχολείο.

Τι καταγγέλλει ο πατέρας

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού που εξέφρασε φόβους για το στιγματισμό ενός ανήλικου σε μια ολόκληρη περιοχή  «πρόκειται για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας».

«Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο» δήλωσε ο πατέρας στην εφημερίδα.

Στη συνέχεια ο γονιός ενημέρωσε αμέσως τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, «ωστόσο» όπως καταγγέλλει «το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού».

Απ’ την πλευρά του, πάντως, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε πως μόλις ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη κατάληψη, έδωσε εντολή να κατέβει αμέσως η ανακοίνωση που ονομάτιζε τον μαθητή. Δεσμεύτηκε επίσης να ερευνήσει το περιστατικό και να ζητηθούν εξηγήσεις από τη διεύθυνση του σχολείου.

Η υπόθεση απασχολεί και την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας. «Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια στιγματισμού μαθητή, πόσο μάλλον όταν ένα παιδί αντιμετωπίζει και ιατρικά προβλήματα. Θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευθύνη του σχολείου» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρός της ανακοινώνοντας συνδιάσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων για να βρεθεί λύση για τον μαθητή.

Διαβάστε τι λέει η άλλη πλευρά και τη συνέχεια της υπόθεσης στο lawandorder.gr