ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ ετοιμάζεται να προσφύγει η ΚΕΔΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 4 Φεβρουαρίου 2019, 19:02
Στο ΣτΕ ετοιμάζεται να προσφύγει η ΚΕΔΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα
Facebook Twitter Whatsapp

Μεταξύ των άλλων, είναι σε εκκρεμότητα το ζήτημα που αφορά στην αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στους εκλογικούς συνδυασμούς από το 30% στο 50%

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να είναι έτοιμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού για να προχωρήσει εμπρόθεσμα στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση υποχρεωτικής μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχει προχωρήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Το θέμα αυτό απασχόλησε και τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της

Η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει παράλληλα για το θέμα αυτό συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση, είπε ο κ. Πατούλης.

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Χαρίτση, διαπίστωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών είναι αντίθετος στην υπουργική απόφαση, που ορίζει υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα είπε ότι ο υπουργός τον ενημέρωσε πως έχει θέσει το θέμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στο νόμο « Κλεισθένη», τόσο σε θεσμικά ζητήματα, όσο σε θέματα της εκλογικής διαδικασίας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΚΕΔΕ αναμένει από τον υπουργό Εσωτερικών να ορίσει συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Μεταξύ των άλλων, είναι σε εκκρεμότητα το ζήτημα που αφορά στην αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στους εκλογικούς συνδυασμούς από το 30% στο 50%, το θέμα της εκλογής Προέδρων των Κοινοτήτων. Στη συνεδρίαση ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αλλαγής των γεωγραφικών ορίων καθώς και στις πληροφορίες που θέλουν το υπουργείο να προχωρεί σε τέτοιες αλλαγές ακόμα και στην Αττική. Ωστόσο, είπε ότι από τις μέχρι τώρα πληροφορίες και τη σχετική επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ