ΕΛΛΑΔΑ

Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να κηρυχθεί αθώα η καθαρίστρια από το Βόλο

Δημοσίευση 6 Φεβρουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 6 Φεβρουαρίου 2019, 13:02
Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να κηρυχθεί αθώα η καθαρίστρια από το Βόλο
Facebook Twitter Whatsapp

«Θέλω να πάρω πίσω τη δουλειά μου...» δήλωσε η ίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Είμαι χαρούμενη και ευτυχισμένη. Ευχαριστώ όλους όσοι με υποστήριξαν. Θέλω να πάρω πίσω τη δουλειά μου...".

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της καθαρίστριας από το Βόλο, μετά την πρόταση που έκανε σήμερα  στον Άρειο Πάγο η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης που είχε καταδικάσει την 53χρονη γυναίκα σε πολυετή κάθειρξη επειδή είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται!

Ανακουφισμένη η 53χρονη γυναίκα από τη θετική πρόταση για εκείνη της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ανέφερε ακόμη στους δημοσιογράφους: "Μέσα από το Γολγοθά που πέρασα εγώ ελπίζω α βοηθηθούν κι άλλοι. Δεν τους εξαπάτησα. Θεωρώ οτι οι δικαστές του Αρείου Πάγου το κατάλαβαν. Ήταν στίγμα για μένα 23 ημέρες που έμεινα στη φυλακή. Παραποίησα το απολυτήριο γιατί είχα μεγάλη ανάγκη, είχα δύο παιδιά να μεγαλώσω κι έπρεπε να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια. Βέβαια όλο αυτό μου στοίχισε. Αναγνωρίζω το λάθος μου και μετανιώνω. Ωστόσο δούλεψα αυτά τα λεφτά, δεν τα πήρα κι έφυγα". 

Νωρίτερα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σμυρλή είχε ζητήσει την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με την οποία η 53χρονη καθαρίστρια, είχε καταδικασθεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα η ίδια να οδηγηθεί στη φυλακή. 

Όπως γράφει το lawandorder.gr, στην πρότασή της προς το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου η κ. Σμυρλή, ανέφερε: «Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας και να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα». 

Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της απάτης κατ' εξακολούθηση, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τόνισε: "Η απάτη προκλήθηκε άπαξ. Η ποινική δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε και εφήρμοσε τις ποινικές διατάξεις".

Για τη ζημία του Δημοσίου, η κ. Σμυρλή ανέφερε: "Δεν επέρχεται μείωση περιουσίας του Δημοσίου, αφού τα ποσά που είχαν προβλεφθεί με τον προϋπολογισμό του κράτους για τη θέση, αυτά και διατέθηκαν και όχι περισσότερα".

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός δέχθηκε πως δεν θεμελιώνεται περιουσιακή βλάβη του δημοσίου καθώς και ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώα η 53χρονη για την απάτη αφού δεν υπήρχε βλάβη για το δημόσιο.