ΕΛΛΑΔΑ

Στον «αστερισμό» των κρίσεων η ΕΛ.ΑΣ.

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2019, 18:23
Στον «αστερισμό» των κρίσεων η ΕΛ.ΑΣ.
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Προστριβές Γεροβασίλη - Παπακώστα

Θέμα ωρών θεωρούνται πλέον οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις έντονες προστριβές που αυτές προκάλεσαν μεταξύ των δυο «σιδηρών κυριών» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με διαρροές από την Κατεχάκη, τόσο η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, όσο και η κυρία Παπακώστα, είχαν σημαντικές ενστάσεις ως προς τις αποστρατείες αντιστρατήγων στα υψηλότερα κλιμάκια του σώματος. Έτσι λοιπόν, πληροφορίες θέλουν τις κρίσεις να «εκτονώνονται» στους περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Ελλάδας, με τον νυν υπαρχηγό, κύριο Μιχάλη Καραμαλάκη να παραμένει στο σώμα. Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και για την κυρία Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, που έχει εκφράζει τις έντονες αντιρρήσεις της στο ενδεχόμενο αποστρατείας της.

Ως εκ τούτου, ο... κλήρος πέφτει στους δυο επιτελάρχες Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, κυρίους Αποστολόπουλο και Δραγατάκη, η τύχη των οποίων θα αποφασιστεί τις προσεχείς ώρες, χωρίς κανείς να είναι σίγουρος για την τελική απόφαση. Θέση αντιστρατήγου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αναμένεται να πάρει ο έως τώρα γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου, κύριος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Αξιωματικοί με μεγάλη εμπειρία και γνώση προσώπων και καταστάσεων στην Κατεχάκη, σημειώνουν στο Newpost, πως, «Ουσιαστικά αυτές οι κρίσεις είναι η τελευταία πράξη της ηγεσίας του κυρίου Ανδρικόπουλου, καθώς όπως ήρθαν τα πράγματα και με τις καραμπόλες που έγιναν δεν κατάφερε να κάνει αυτό που επεδίωξε με τις προηγούμενες κρίσεις στο σώμα. Να κάνει ουσιαστικά ριζικές αλλαγές στην ηγεσία, οπότε οι όποιες αλλαγές θα παραμείνουν σε επίπεδο επιθεωρητών».