ΕΛΛΑΔΑ

Διαχειριστής του φονικού λούνα παρκ στο Ελληνικό: «Ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να σταματήσει την μπάλα»

Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2019, 19:03
Διαχειριστής του φονικού λούνα παρκ στο Ελληνικό: «Ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να σταματήσει την μπάλα»
Facebook Twitter Whatsapp

Στον ξαφνικό αέρα απέδωσαν οι κατηγορούμενοι το τραγικό συμβάν του θανάτου του 13χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια της δίκης

Στην ξαφνική αλλαγή των καιρικών συνθηκών απέδωσαν το τραγικό συμβάν του θανάτου του 13χρονου αγοριού στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, τον Απρίλιο του 2014, οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια των σημερινών απολογιών τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της ανθρωποκτονίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην απολογία του ο διαχειριστής του λούνα παρκ, «ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να σταματήσει την ανύψωση της μπάλας» στην οποία είχε μπει το άτυχο αγόρι και η 11χρονη αδελφή του για να διασκεδάσουν. Σύμφωνα με τους κατηγορούμενους, η ανύψωση της φουσκωτής μπάλας, έγινε εξαιτίας του δυνατού και ξαφνικού αέρα, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο παιχνίδι να σηκωθεί ψηλά «σε ύψος ενός δέντρου» και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 13χρονος να φύγει από τη ζωή λόγω των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που υπέστη όση ώρα βρίσκονταν μέσα στην μπάλα και η 11χρονη αδελφού να τραυματιστεί σοβαρά.

Ειδικότερα, στην απολογία του ο διαχειριστής του λούνα παρκ ανέφερε πως η επιχείρησή του τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης, ενώ σε ό, τι αφορά το ζήτημα της περίφραξης οι αρμόδιοι του είχαν είχαν πει πως αν την τοποθετούσε θα ήταν απλά για να του πάρουν χρήματα.

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι» είπε ο κατηγορούμενος και απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας για το γεγονός ότι το λούνα παρκ δεν διέθετε άδεια, ανέφερε: «Για την άδεια κάναμε όλες τις ενέργειες. Μίλησα πολλές φορές με το δήμαρχο και επέμεινα να μας δώσει άδεια. Μου έλεγε: «Τι αγχώνεσαι θα σου την δώσω την άδεια».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο lawandorder.gr