ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους στην Κρήτη - Βρέθηκε εξάρτημα από το ΙΧ τους (φωτό)

Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 17 Φεβρουαρίου 2019, 19:10
Αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους στην Κρήτη - Βρέθηκε εξάρτημα από το ΙΧ τους (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Στο σημείο που εντοπίστηκε εστιάζουν οι έρευνες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τους τέσσερις αγνοούμενους στη Μεσαρά της Κρήτης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα βρέθηκε στο Τυμπάκι εξάρτημα που ανήκει στο αυτοκίνητο της οικογένειας που αγνοείται από τα ξημερώματα της Κυριακής, ωστόσο οι έρευνες σταμάτησαν λίγο μετά τις 19:00 και αναμένεται να ξαναρχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Όπως σημειώνεται στην σελίδα «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά»: «Επιβεβαιώθηκε ότι το εξάρτημα που βρέθηκε στη θάλασσα ανήκει στο αυτοκίνητο που χάθηκε στο ποτάμι».

Το εξάρτημα από αυτοκίνητο που βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία του Αφραθιά και παραδόθηκε στις Αρχές από το "Διαsosτε τη Μεσαρά" είναι τελικά από Hundai-τη μάρκα δηλαδή του εξαφανισμένου IX με 4 επιβάτες που παρασύρθηκε στο Γεροπόταμο.

Πλέον, οι έρευνες εστιάζουν στο σημείο όπου εντοπίστηκε το εύρημα, ενώ μηχανήματα εκσκαφής, ιδιωτών, έχουν τεθεί επιπλέον στη διάθεση των διασωστών-ερευνητών.

Σκάβουν την κοίτη

Τα μηχανήματα σκάβουν σε συγκεκριμένο σημείο της κοίτης του ποταμού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, υπάρχει μια λακκούβα βάθους έως και επτά μέτρα, ενώ αναμένεται και γερανός, προκειμένου να διερευνήσει αν στο συγκεκριμένο σημείο, βρίσκεται το όχημα.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν πυρετωδώς, για περίπου 17 ώρες, δυστυχώς όμως δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των αγνοουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στο όχημα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, επέβαιναν δυο αδελφές, ο σύζυγος της μίας και η μητέρα τους, ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η 3η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και το Λιμενικό.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε πτήσεις πάνω από τον ποταμό, ενώ χρησιμοποιήθηκαν βάρκα της ΕΜΑΚ και drone που έκανε «σκανάρισμα» στο Γεροπόταμο, σε ένα μήκος που φτάνει τα 15 χλμ μέχρι τη θάλασσα, που εκβάλλουν τα νερά του.

Νωρίτερα ο Διοικητής των Π.Υ Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, σε δηλώσεις του είχε επισημάνει ότι: «Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε αυτή τη στιγμή γιατί το νερό φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα το drone, όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να σκανάρει όλο τον ποταμό, δίχως κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ πεζοί συμμετέχουν και Εθελοντές Σαμαρείτες, που μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ψάχνουν ίχνη του οχήματος, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η τραγική έκκληση έκκληση για βοήθεια

Υπενθυμίζεται πως στο όχημα επέβαιναν η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγός της, η 58χρονη μητέρα και η 21χρονη αδελοφή της και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ρέματος στην περιοχή του Γεροποτάμου, μετα την επιστροφή τους από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια. Η οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται να τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε, γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας το σημείο που βρίσκονταν και επαναλαμβάνοντας τη δραματική έκκληση: «Σώστε μας, γιατί θα πνιγούμε»!