ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκωση των ενεργειών του «Ρουβίκωνα» με θεατή την ΕΛ.ΑΣ.

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2019, 11:55
Κλιμάκωση των ενεργειών του «Ρουβίκωνα» με θεατή την ΕΛ.ΑΣ.
Facebook Twitter Whatsapp

Τέσσερα «χτυπήματα» σε τέσσερις ημέρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε θεατή των καταδρομικών εισβολών σε κτίρια και πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα, έχει καταστεί η ελληνική αστυνομία, με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς, να πληροφορούνται τις ενέργειες της συλλογικότητας, μέσω... διαδικτύου. Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα υπάρχει κλιμάκωση των ενεργειών, με την «ποιοτική» αναβάθμιση των επιλεγμένων στόχων. Αυτό αποδίδεται, σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς του σώματος, στη «συγκυρία αιτιών που τους δίνει αφορμή για δράση, καθώς επίσης και στις πολιτικές συγκυρίες και διαφαινόμενα σκάνδαλα, που τους κάνει, κατά την δική τους προσέγγιση, συμπαθείς σε μέρος της κοινωνίας».

Είναι χαρακτηριστικό πως από την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, έως και σήμερα έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις ενέργειες. Από την εισβολή στο εμπορικό κέντρο στην Κηφισίας, μέχρι τα «ντου» σε εταιρία ευρέσεως εργασίας στην Μεσογείων και τις πρεσβείες της Ελβετίας και της Βραζιλίας. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» δεν... περίμεναν τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ με ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης να κάνει χιούμορ μέσω της σελίδας του στο Facebook πως πάει για... ταξίαρχος.

Η δράση του «Ρουβίκωνα» καταστρέφει κάθε σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπισή του. Αξιωματικοί έχουν παυθεί με αφορμή τη δράση του, άλλοι πάλι έχουν αντικατασταθεί, μεγάλος αριθμός αστυνομικών απασχολούνται αποκλειστικά με τον «Ρουβίκωνα», με κατασπατάληση ανθρώπων και πόρων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ουσιαστικά, όσοι κυνηγούν τους... Ρουβίκωνες, έχουν μετατραπεί ότι και η στατική διμοιρία στην συμβολή της Τοσίτσα και Πατησίων για τους «μπαχαλάκηδες» των Εξαρχείων, δηλαδή για «επαναστατική γυμναστική». Δεν είναι λίγα, μάλιστα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που κάνουν λόγο για «γελοιοποίηση του σώματος από τη δράση του 'Ρουβίκωνα'».

Αξίζει να σημειωθεί πως ηγετικό στέλεχος της συλλογικότητας στέλνει μέσω διαδικτύου «μηνύματα» στην ΕΛ.ΑΣ με αφορμή την υπόθεση Χριστοδούλου, προειδοποιώντας πως θα προκύψει «προεκλογικά χοντρό θέμα».