ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών έπειτα από καταδίωξη

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 24 Φεβρουαρίου 2019, 13:52
Σύλληψη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών έπειτα από καταδίωξη
Facebook Twitter Whatsapp

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα, άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 37 (οδηγός) και 19 ετών (συνοδηγός), οι οποίοι εντοπίστηκαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου να κινούνται με ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο των Κερδυλίων.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης στο αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός του δεν ανταποκρίθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να χτυπήσει τα αστυνομικά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια, σε παράπλευρο δρόμο της Εγνατίας Οδού, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μπήκαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ