ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δεδομένα για τη δολοφονία Ζέμπερη: Τα ντοκουμέντα που ήθελαν να «θάψουν»

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 16 Μαρτίου 2019, 09:03
Νέα δεδομένα για τη δολοφονία Ζέμπερη: Τα ντοκουμέντα που ήθελαν να «θάψουν»
Facebook Twitter Whatsapp

Η εφοριακός φέρεται να είχε ανακαλύψει απάτες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα δεδομένα για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη έρχονται στη δημοσιότητα, στοιχεία που φαίνεται πως ενισχύουν την εκδοχή της οικογένειας της ότι η δολοφονία της πρέπει να ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου».

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία του «Φως στο Τούνελ» η επίμονη έρευνα που έγινε διακριτικά όλο αυτόν τον καιρό, αποκάλυψε ντοκουμέντα που κάποιοι ήθελαν θαμμένα.

Η Δώρα Ζέμπερη δεν ήταν η απλή υπάλληλος της εφορίας όπως όλοι την παρουσίαζαν, αλλά η δυναμική ελεγκτής που ανακάλυψε απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο «Τούνελ», ενισχύουν πλέον την εκδοχή της οικογένειας της ότι η δολοφονία της πρέπει να ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου».

Από το 2015 έως την ημέρα της δολοφονίας της η Δώρα, ερεύνησε δεκαεπτά σημαντικές υποθέσεις και σε τέσσερις από αυτές, επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου κατέθεσε  έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος,  προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

Μια σημαντική πληροφορία που έφτασε στο «Τούνελ» προκάλεσε αναστάτωση στο στούντιο.  Σύμφωνα μ’ αυτήν,  άτομο που η Δώρα είχε ελέγξει φορολογικά, φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες που κρύβονται πίσω από εταιρείες – «βιτρίνα».  Το άτομο αυτό όπως είπε ο μάρτυρας, είχε απειλήσει τη νεαρή εφοριακό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το anikolouli.gr η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου, είπε: «Στο δικαστήριο του Ιουλίου όπου καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν για πρώτη φορά. Τα προσκομίσαμε στις Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από αρμόδιο λειτουργό και να ξεκινήσει άλλη παράλληλη, βαθιά έρευνα.  Η εργασία της Δώρας ήταν πηγή κινδύνου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Το θύμα είχε περαιώσει πάνω από διακόσιες τριάντα υποθέσεις. Ήταν δραστήρια, παραγωγική, αποδοτική, με σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Φαίνεται πως είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο γιατί την προηγούμενη της δολοφονίας της είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της  καρτών στον αδερφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία». Η δικηγόρος της μητέρας της άτυχης εφοριακού, συνέχισε: «Η Δώρα είχε καταγγείλει πως μία σημαντική υπόθεση είχε σβηστεί  από τον υπολογιστή της και για το λόγο αυτό μετέφερε αρχεία σε στικάκια. Πιστεύουμε πως σ’ αυτή την υπόθεση έπρεπε να συμβάλλουν περισσότεροι επαΐοντες ειδικοί.  Ακόμα προλαβαίνουμε, πριν περάσει κι άλλος χρόνος».

Η μητέρα της άτυχης εφοριακού, Γεωργία Ανδριέλου που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να δικαιωθεί το παιδί μου. Σαν σήμερα γιόρταζε και ίσως οι μαρτυρίες που έφθασαν στην εκπομπή να είναι ένα μήνυμα.  Θέλω να μάθω την αλήθεια. Όσο είμαι όρθια θα αγωνίζομαι. Με τη δικηγόρο μας δίνουμε μάχη για να αποκαλυφθούν όλα όσα κάποιοι θέλουν να κρύψουν…».

Από την άλλη ο πατέρας της Δώρας τόνισε: «Όλη η οικογένεια είμαστε μια γροθιά. Δεν θα αφήσουμε πέτρα να μη σηκώσουμε, προκειμένου να βρεθεί η αλήθεια».

«Πιστεύω ακράδαντα πως εμπλέκονται κι άλλοι στη δολοφονία της κόρης μου. Ένας μόνος του δεν θα μπορούσε να την αντιμετωπίσει. Ήταν ένα κορίτσι ευέλικτο και γυμνασμένο. Στα νύχια της και στην τσέπη του μπουφάν της βρέθηκαν δύο άγνωστα γενετικά υλικά, που ενδεχομένως ανήκουν σε αυτούς που της έκλεψαν τα στικάκια της δουλειάς της. Η κόρη μου είχε πει δυο τρεις φορές πως την είχαν απειλήσει για υποθέσεις που χειριζόταν. Ανησύχησα και της είπα να παραιτηθεί και να φύγει στο εξωτερικό. Τελικά το πλήρωσε με τη ζωή της», τόνισε ακόμα.