ΕΛΛΑΔΑ

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Αυθαιρεσίες και ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, διαπιστώνει η Εισαγγελέας

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2019, 18:28
Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Αυθαιρεσίες και ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, διαπιστώνει η Εισαγγελέας
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως αναφέρει στη διάταξή της η εισαγγελική λειτουργός στην πληγείσα περιοχή δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, παρά το γεγονός υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σωρεία αυθαιρεσιών, παραλείψεων καθώς και απόλυτη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Μάνδρας με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής των αρμοδίων Δασαρχείων και των εμπλεκόμενων Δήμων, διαπιστώνει η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, στη διάταξη 66 σελίδων που εξέδωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς της για τα αίτια της τραγωδίας στη Δυτική Αττική, το Νοέμβριο του 2017, που στοίχισε τη ζωή σε 25 άτομα.

Σύμφωνα με το law&order.gr, όπως αναφέρει στη διάταξή της η εισαγγελική λειτουργός στην πληγείσα περιοχή δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ώριμες μελέτες και εγκεκριμένες πιστώσεις. Και αυτό ενώ όλοι γνώριζαν πως στην περιοχή είχαν συμβεί ανάλογα φαινόμενα στο παρελθόν και συγκεκριμένα, τα έτη 2014-2015. Για το λόγο μάλιστα αυτό η περιοχή όφειλε να καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία.

Αντί για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, η εισαγγελέας αποτυπώνει στη διάταξή της μια απίστευτη ολιγωρία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δασαρχείου Αιγάλεω σχετικά με το ζήτημα χαρακτηρισμού περιοχής στην οποία επρόκειτο να κατασκευαστεί αντιπλημμυρικό έργο. Αν και η αλληλογραφία μεταξύ των δυο παραπάνω μερών – Περιφέρειας και Δασαρχείου – ήταν πυκνή, το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό σε ό,τι αφορούσε στη πορεία του έργου. Τελικά, τρεις περίπου μήνες μετά την πλημμύρα η κ. Δούρου απέστειλε σχετικό αίτημα στο Δασαρχείο. Ήταν όμως αργά...

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο lawandorder.gr