ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 90χρονης που πουλούσε παντόφλες: Η ΕΔΕ για το βίντεο και την αντιμετώπιση της ηλικιωμένης!

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2019, 17:14
Σύλληψη 90χρονης που πουλούσε παντόφλες: Η ΕΔΕ για το βίντεο και την αντιμετώπιση της ηλικιωμένης!
Facebook Twitter Whatsapp

Σάλος προκλήθηκε για το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διετάχθη από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και αφορά στην υπόθεση της 90χρονης που πουλούσε – χωρίς τη σχετικά άδεια – παντόφλες στη λαϊκή, δεν αφορά στη σύλληψη αλλά για το πόσες ώρες παρέμεινε στο τμήμα η γυναίκα, τη συμπεριφορά των αστυνομικών προς αυτή αλλά και για να φανεί ποιος τραβούσε και διέρρεσε το βίντεο.

Νωρίτερα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».

«Εσείς μου λέτε για την εικόνα αλλά από εκεί και πέρα οφείλουμε να σκεφτούμε τους συναδέλφους που ενεργούν κατόπιν εντολής και καταγγελιών» είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι».

Ερωτηθείς για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

Σύμφωνα με την κόρη της ηλικιωμένης που μίλησε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό η μητέρα της είναι τρομοκρατημένη.

Η 90χρονη δεν θέλει να βγαίνει πλέον στους δρόμους για να πουλήσει τα πλεκτά παντοφλάκια της.