ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία φυλακών: Προφυλακιστέα η Χρ. Κιουμουρτζή – Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος για τις επαφές με τον Λεκοτσάι

Δημοσίευση 1 Απριλίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 1 Απριλίου 2019, 23:22
Μαφία φυλακών: Προφυλακιστέα η Χρ. Κιουμουρτζή – Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος για τις επαφές με τον Λεκοτσάι
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Αντωνόπουλος φέρεται να παραδέχεται τις επαφές του (συνομιλίες και καταβολή χρημάτων) με τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της στον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, η 45χρόνη δικηγόρος Χρύσα Κιουμουρτζή, που συνελήφθη μετά από ένταλμα για συμμετοχή στο κύκλωμα της "μαφίας των φυλακών". Η δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση, στο στάδιο της ανάκρισης, Αλβανού βαρυποινίτη που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φέρεται να αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται.

Ενώπιον του εφέτη απολογείται ο δεύτερος δικηγόρος που συνελήφθη με ένταλμα για συμμετοχή στο κύκλωμα των φυλακών. Πρόκειται για τον 65χρονο Γιώργο Αντωνόπουλο, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει συνήγορος του ΛΑΓΗΕ, σε βάρος του οποίου είχε γίνει το 2014 επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν ως αυτουργοί Αλβανοί υπήκοοι καθώς και ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος ως εντολέας της εγκληματικής ενέργειας.

Κατά τη μαραθώνια ομολογία του, ο κατηγορούμενος δικηγόρος με πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή αναφέρει πως δεν θα μπορούσε να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, μέλη της οποίας - όπως φέρεται να λέει - είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Μάλιστα, εξαπολύει τα πυρά του στον Αριστέιδη Φλώρο αναφέροντας πως είναι ο «συνδετικός κρίκος» της απόπειρας δολοφονίας του και της υπόθεσης δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Φέρεται ωστόσο να παραδέχεται τις επαφές του (συνομιλίες και καταβολή χρημάτων) με τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι, υποστηρίζοντας, όμως πως αυτές ήταν εν γνώσει της αστυνομίας και γίνονταν από την πλευρά του επειδή ένιωθε φόβο.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Γ. Αντωνόπουλος φέρεται να κατέθεσε δια του υπομνήματός του στον ανακριτή: «Είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας» φέρεται να τονίζει στο υπόμνημά του.

«Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές», φέρεται να αναφέρει, τονίζοντας ότι μια απλή χρονολογική επισκόπηση των γεγονότων αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του».

Σχετικά με τις συνομιλίες του με τον Αλβανό κακοποιό Κλ. Λεκοτσάι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος δικηγόρος αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του  από τα μέσα Ιανουαρίου του 2015, προκειμένου να λάβει πληροφορίες για τα πρόσωπα που κρύβοταν πίσω από την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Στη συνέχεια, όπως λέει, διατήρησε αυτές τις επαφές, διότι φοβόνταν για τη ζωή του και τη ζωή των μελών της οικογένειάς του. Ο δικηγόρος φέρεται να καταθέτει επ' αυτού στον ανακριτή: «Έκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον Κλόντιαν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για τον λόγο αυτό πάντα του απαντούσα  αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας».

Μάλιστα, ο Γ. Αντωνόπουλος φέρεται να διευκρινίζει ότι για κάθε του ενέργεια και επαφή του με τον Κλ. Λεκοτσάι ενημέρωνε συγκεκριμένο στέλεχος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής,  το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του,  τον συμβούλευε να διατηρεί επαφή ενόψει και των εκκρεμών δικών.

Ο γνωστός δικηγόρος καταλήγει στο υπόμνημα του σε πλήρη άρνηση της κατηγορίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος και ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, ούτε προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας η πρόθεση ένταξής μου ή η ίδια η ένταξή μου στην αναφερόμενη στο κατηγορητήριο εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αγνοώ στην πλειονότητά τους».

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι  σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έχει κοινούς σκοπούς και κοινά κίνητρα, οικονομικά ή άλλα, με ανθρώπους που κατηγορούνται ή έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες, ληστείες και εκβιάσεις, δηλαδή με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου. «Με απλά λόγια δεν επρόκειτο να θέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου εκ νέου σε κίνδυνο (από οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε των φυσικών είτε του ηθικού αυτουργού) για 150 ευρώ» φέρεται να διευκρινίζει.