ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Πληρωμένος εκτελεστής ο 31χρονος Βούλγαρος - Η ερώτηση που σόκαρε τους αστυνομικούς

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2019, 18:41
Δολοφονία Μακρή: Πληρωμένος εκτελεστής ο 31χρονος Βούλγαρος - Η ερώτηση που σόκαρε τους αστυνομικούς
Facebook Twitter Whatsapp

«Για ποιον μήνα μιλάτε; Είστε σίγουροι;» ρώτησε τους αστυνομικούς ο 31χρονος όταν του απαγγέλθηκε η κατηγορία για τη δολοφονία Μακρή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκληρό, μη συνεργάσιμο και εριστικό χαρακτηρίζει η αστυνομία τον 31χρονο Βούλγαρο που συνέλαβε ως ύποπτο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Μακρή στις 31 Οκτωβρίου 2018, στο Πανόραμα της Βούλας.

Ο 31χρονος συνελήφθη την Τρίτη 2 Απριλίου στη Γλυφάδα με αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει και όχι με αυτό που είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από την πατρίδα του. Ο κατηγορούμενος έπεσε σε έλεγχο, προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο με την άμεση αντίδραση των αστυνομικών, ακινητοποιήθηκε και έγινε προσαγωγή του. Του απαγγέλθηκε κατηγορία για τη δολοφονία του Μακρή. Μάλιστα οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι, όταν κατά τη διαδικασία απαγγελίας της κατηγορίας, τους ρώτησε: «Για ποιον μήνα μιλάτε; Είστε σίγουροι;»

Έκτοτε δεν έχει καμία άλλη αντίδραση και δεν συνεργάζεται με τις αρχές, αντιθέτως είναι σκληρός και εριστικός. Η αστυνομία τον θεωρεί πληρωμένο δολοφόνο, που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου, ωστόσο ακόμα δεν έχει καταλήξει ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός.

Ο ίδιος δηλώνει, μέσω του δικηγόρου του ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την εκτέλεση του Μακρή. Μάλιστα το επιχείρημα που προτάσσει προς υπεράσπισή του είναι ότι ο σωματότυπος που φαίνεται στο βίντεο να δολοφονεί τον 46χρονο επιχειρηματία, δεν έχει ομοιότητα με τον πελάτη του.

Όσον αφορά το ποινικό παρελθόν του 31χρονου, το 2016 είχε απελαθεί από τον Καναδά για απείθεια, κατοχή όπλου, αντίσταση κατά της αρχής και ψεύτικα προσωπικά στοιχεία. Ωστόσο στην πατρίδα του τη Βουλγαρία, δεν έχει απασχολήσει τις αρχές.

Για συνέργεια στη δολοφονία του Μακρή κατηγορείται και ο 35χρονος αδερφός του 31χρονου Βούλγαρου και έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Στον εισαγγελέα

Σήμερα ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τότε οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία αλλάζοντας πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία, καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά από μεθοδική και μεθοδευμένη έρευνα, αξιοποιώντας όλο το υλικό που είχε στη διάθεσή της.