ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαν στα Εξάρχεια ψάχνοντας... παγίδα ή φάρσα οι αστυνομικοί - Ο ρόλος των καταλήψεων

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 6 Απριλίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2019, 10:53
Πήγαν στα Εξάρχεια ψάχνοντας... παγίδα ή φάρσα οι αστυνομικοί - Ο ρόλος των καταλήψεων
Facebook Twitter Whatsapp

Στα Εξάρχεια, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, οι περιπολίες της ασφάλειας γίνονται από έναν μόλις αστυνομικό τους τελευταίους μήνες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από δυο υπό κατάληψη κτίρια, ένα επί της Ερεσού και ενός από την οδό  Δερβενίων, συγκεντρώθηκε ο κύριος όγκος των ατόμων που περικύκλωσε τους λιμενικούς την  ώρα που βρίσκονταν σε διαμέρισμα στην συμβολή των οδών Ερεσού και Θεμιστοκλέους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Αυτά τα άτομα φέρονται να είναι εκείνα που ενημέρωσαν τους ένοπλους που έφτασαν στο σημείο με Καλάσνικοφ και πιστόλια, χτύπησε τους δυο λιμενικούς και αφαίρεσε δυο όπλα.

Στο σημείο του συμβάντος έφτασε συμβατικό της ασφάλειας προκειμένου οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν αν το τηλεφώνημα που έλαβαν για συνδρομή βοήθειας, ήταν αληθινό η επρόκειτο για «φάρσα ή παγίδα». Μάλιστα μετά την γνωστοποίηση της επίθεσης, δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, «εντολή απαγόρευσης διελεύσεων αστυνομικών από τα Εξάρχεια».

Στα Εξάρχεια, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, οι περιπολίες της ασφάλειας γίνονται από έναν μόλις αστυνομικό τους τελευταίους μήνες, καθώς οι υπόλοιποι, είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση αναρχικών συλλογικοτήτων, σε μέτρα τάξης σε εκδηλώσεις πολιτικών και στην φύλαξη διπλωματικών αποστολών.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τις κακό σύστημα επικοινωνιών, να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. 

Επίσης οι αστυνομικοί που επιχειρούν περιμετρικά των Εξαρχείων, αναλώνονται με άλλα καθήκοντα, όπως είναι τα τροχαία με υλικές ζημιές, η εξακρίβωση κλήσεων από πολίτες σε ΕΚΑΒ και πυροσβεστική καθώς και για... παράνομες σταθμεύσεις σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, υπηρεσίες εκτός αντικειμένου τους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν σχολιάζουν πάντως ως προς την καθυστέρηση αντίδρασης στο συγκεκριμένο συμβάν, πως «η τακτική της καθυστέρησης είναι συνηθισμένη στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος επιχειρησιακός χρόνος, να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα πολιτών και να χάνονται περιουσίες από ληστείες και διαρρήξεις».