ΕΛΛΑΔΑ

Μπαλάσκας στα «Ακραία Φαινόμενα» προς λιμενικούς: Που πας ρε Καραμήτρο μέσα στα Εξάρχεια

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2019, 10:37
Μπαλάσκας στα «Ακραία Φαινόμενα» προς λιμενικούς: Που πας ρε Καραμήτρο μέσα στα Εξάρχεια
Facebook Twitter Whatsapp

 «Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο, ήταν άβατο. Τα Εξάρχεια τώρα είναι κράτος εν κράτει», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το περιστατικό με τους δύο λιμενικούς στα Εξάρχεια σχολίασε μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» με τον Τάκη Χατζή ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Που πας ρε καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας. Απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα», είπε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας και πρόσθεσε: «Στο Άγιο Όρος μπορείς να πάς, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικους αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια. Που το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Που ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη. Ιράκ είναι τα Εξάρχεια. Είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας».

Στη συνέχεια τόνισε πως «αν τα Εξάρχεια ενημερώθηκαν και πραγματικά δεν ενημέρωσαν αρμοδίως τις άλλες υπηρεσίες όπως είναι η κρατική ασφάλεια και η δίωξη ναρκωτικών τότε υπάρχει πρόβλημα».

Ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε ακόμα: «Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο, ήταν άβατο. Τα Εξάρχεια τώρα είναι κράτος εν κράτει. Αυτή τη στιγμή έχει δομή μέσα. Υπάρχουν διμοιρίες, υπάρχουν λόχοι, υπάρχουν τάγματα, υπάρχουν καλάσνικοφ. Εκεί δηλαδή δεν ξέρω αν πλέον μπορούμε κι εμείς σαν αστυνομία εάν έχουμε την πολιτική εντολή να τα ξεκαθαρίσουμε, εκεί είναι για το στρατό πια το θέμα».

O Γ. Αποστολόπουλος, κάτοικος Εξαρχείων και δημοτικός σύμβουλος σχολίασε: «Το περιστατικό έγινε τριάντα μέτρα από το δημοτικό παιδικό σταθμό της περιοχής και 70 μέτρα από το σχολείο. Όχι, ξεκάθαρα δεν υπάρχει αστυνόμευση. Περιμετρικά μόνο».

«Έχουνε γίνει προσπάθειες από το δήμο και επιπροσθέτως το Σεπτέμβριο του 2018 έστειλα έγγραφο στο υπουργείο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Μαχαιρώθηκε αδερφός δημοτικού συμβούλου στην περιοχή πριν από δύο μήνες. Έχει καταστραφεί μία περιοχή».