ΕΛΛΑΔΑ

Π. Παντελής: Απογοητευτική η σημερινή εικόνα της Αθήνας, πρέπει να αλλάξει, να φτάσει ψηλά!

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2019, 16:33
Π. Παντελής: Απογοητευτική η σημερινή εικόνα της Αθήνας, πρέπει να αλλάξει, να φτάσει ψηλά!
Facebook Twitter Whatsapp

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην υποψηφιότητά του ο κ. Παντελής τονίζει ότι τον πιο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αγάπη του για την πόλη που ζει και εργάζεται και η πεποίθηση του ότι μπορεί να γίνει πιο φωτεινή, πιο ασφαλής, πιο ανθρώπινη.

Με όραμα να φτάσει την Αθήνα Ψηλά, ο γνωστός φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής, έθεσε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά».

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην υποψηφιότητά του ο κ. Παντελής τονίζει ότι τον πιο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αγάπη του για την πόλη που ζει και εργάζεται και η πεποίθηση του ότι μπορεί να γίνει πιο φωτεινή, πιο ασφαλής, πιο ανθρώπινη.

«Από την στιγμή που ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράστηκε μαζί μου το όραμα του για το Δήμο Αθηναίων, κατάλαβα τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και αποφάσισα να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου με αυτές των άξιων συνοδοιπόρων μου σε αυτή την εκλογική μάχη. Αισθάνθηκα χρέος μου να συμμετέχω σε έναν συνδυασμό που διακρίνεται για την πολυσυλλεκτικότητα του και τον υπερκομματικό του χαρακτήρα» τονίζει.

Εξάλλου όπως αναφέρει, ο ίδιος τα τελευταία 28 χρόνια που περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας στην Ακαδημία Πλάτωνος, παρατηρεί την εικόνα της «όλο και πιο απογοητευτική, όλο και πιο γκρίζα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Την Αθήνα μας δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να μην της δώσουμε τη θέση που της αρμόζει για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας. Είναι άλλωστε η αρχαιότερη και ομορφότερη πόλη στον κόσμο, ορόσημο του πολιτισμού.
Είναι η πόλη μας και την αγαπάμε, η πόλη που εργαζόμαστε που όλοι θέλουμε να είναι πιο καθαρή, πιο φωτεινή, πιο ανθρώπινη και κυρίως πιο ασφαλής.
Για μια Αθήνα πράσινη, με πάρκα, παιδικές χαρές, ποδηλατοδρόμους και χώρους άθλησης για μικρούς και μεγάλους. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τετράποδους φίλους μας.
Γιατί εν έτη 2019 απαγορεύεται να είναι δύσκολη η μετακίνηση των ατόμων ΑΜΕΑ.
Να αξιοποιήσουμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.
Συγκεκριμένες γειτονιές που σήμερα παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά μπορούν να αναδιαμορφωθούν, να είναι ελεγχόμενες και να αποτελέσουν κέντρα προσέλκυσης τουριστών καθώς και πολιτών, προωθώντας την τοπική τους κουλτούρα.
Δημιουργία νέων δομών με ειδικά προγράμματα ένταξης για μετανάστες/πρόσφυγες καθώς και δομές φιλοξενίας για άστεγους. Συντονισμένη πολιτική για τη μάστιγα των ναρκωτικών, με στοχευμένη πρόληψη, κλειστά κέντρα εποπτευόμενης και ελεγχόμενης χρήσης, καθώς και δράσεις επανένταξης, πάντα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Και μην ξεχνάμε ότι η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο, είναι η κάθε γειτονιά της και σε αυτή θα πρέπει να παρέμβουμε» αναφέρει.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Παντελής

Ο Παναγιώτης Παντελής είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Κατάνης στην Ιταλία. Είναι Διδάκτωρ Οικονομολόγος & Λογιστής - Φοροτέχνης Α' Τάξης. Έχει εκλεγεί στη Διοικητική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη. Πριν από 28 χρόνια ίδρυσε την φοροτεχνική εταιρεία Pantelis & Partners Tax & Accounting Specialists που δραστηριοποιείται στην Ακαδημία Πλάτωνος.