ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Προφυλακίστηκε ο 31χρονος - «Δεν είμαι εγώ στο βίντεο»

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2019, 14:15
Δολοφονία Μακρή: Προφυλακίστηκε ο 31χρονος - «Δεν είμαι εγώ στο βίντεο»
Facebook Twitter Whatsapp

Η ανακρίτρια δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 31χρονος Βούλγαρος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον περασμένο Οκτώβριο, στη Βούλα.

Η ανακρίτρια δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του 31χρονου, ο οποίος συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστηρίζει πως είναι αθώος και πως δεν γνώριζε τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται πως είναι αυτός που έχει καταγραφεί από τις κάμερες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία να τον πυροβολεί τέσσερις φορές. Όπως φέρεται να ανέφερε στη δικαστική λειτουργό, ο δράστης που έχει καταγραφεί δεν έχει τον ίδιο σωματότυπο με αυτόν. «Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», υποστήριξε.

Ο 31χρονος αιτιολόγησε την άφιξή του στην Αθήνα, λέγοντας πως του αρέσει η Ελλάδα για διακοπές, ενώ συμπλήρωσε πως θέλει να ανοίξει επιχείρηση στη χώρα μας. «Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tatoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη», φέρεται να είπε.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας η ανακρίτρια φέρεται να ρώτησε τον κατηγορούμενο τον λόγο που άλλαξε τρία αυτοκίνητα μέχρι τη δολοφονία Μακρή και εκείνος, αφού τόνισε πως τα οχήματα τα είχε νοικιάσει με το όνομά του, υποστήριξε ότι το πρώτο το άλλαξε γιατί ήταν μικρό «και δεν με χωρούσε» και ότι το δεύτερο «μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα και μου πήραν κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα μέσα».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κατάθεση φίλου του Μακρή, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία και ενώ ήταν με τον επιχειρηματία στην Γλυφάδα, εκείνος του είχε δείξει δύο άντρες αναφέροντας πως το κοιτούσαν επίμονα. Ο μάρτυρας υποστηρίζει πως ο ένας από τους δύο ήταν ο κατηγορούμενος.

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που ανέλαβε την υπεράσπισή του τόνισε πως η υπόθεση του ανατέθηκε χθες το βράδυ και δεν είχε το χρόνο να δει όλα τα στοιχεία. Όπως είπε αφού μελετήσει όλη τη δικογραφία, θα υποβάλλει στην ανακρίτρια λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του εντολέα του.