ΕΛΛΑΔΑ

Αγανάκτηση των κατοίκων στα Εξάρχεια - Φθορές και εισβολή σε πολυκατοικία

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 16 Απριλίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2019, 07:18
Αγανάκτηση των κατοίκων στα Εξάρχεια - Φθορές και εισβολή σε πολυκατοικία
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αναρχικοί κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς η πολιτεία να μπορεί να παρέμβει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απροστάτευτοι ακόμη και μέσα στα σπίτι τους νιώθουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων, καθώς εντός των ορίων της... «Μονμάρτης της Αθήνας» όπως χαρακτήρισε η υφυπουργός Προστασίας τους Πολίτη την περιοχή του άβατου, οι αναρχικοί κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς η πολιτεία να μπορεί να παρέμβει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, μιας ακόμη εισβολής σε πολυκατοικίας στην οδό Θεμιστοκλέους που έγινε το βράδυ του Σαββάτου. Οι ένοικοι μάταια καλούσαν την αστυνομία να παρέμβει, δίνοντας στίγμα και καταγράφοντας τηλεφωνικά για τα όσα τεκταίνονταν στο σημείο, καθώς παρά τις επίμονες  εκκλήσεις τους, ουδέποτε ανταποκρίθηκε.

Αρχικά τα 20 περίπου άτομα προκάλεσαν φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας, σπάζοντας την τζαμαρία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newpost. Στην συνέχεια κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό και να ανέβουν στην ταράτσα προκειμένου να εκτοξεύσουν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Η εισβολή αυτή αποτελεί συνέχεια παρόμοιων ενεργειών που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές το βράδυ της Παρασκευής. Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, άρχισαν να εκτοξεύουν σε κατοίκους που είχαν βγει στα μπαλκόνια τους υβριστικά συνθήματα και απειλές. Σύντομα ξεκίνησε πετροπόλεμος και επιχειρήθηκε έφοδος σε πολυκατοικίες στις οδούς Τοσίτσα και Κουντουριώτου. Σε μία μάλιστα από αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν την είσοδο και μπήκαν μέσα.