ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Siemens: Αθώωση Τσουκάτου ζητά η εισαγγελέας λόγω μη εύρεσης των αποδεκτών του 1 εκατομμυρίου μάρκων

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2019, 14:36
Δίκη Siemens: Αθώωση Τσουκάτου ζητά η εισαγγελέας λόγω μη εύρεσης των αποδεκτών του 1 εκατομμυρίου μάρκων
Facebook Twitter Whatsapp

Η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά στην αγόρευσή της ανέφερε ότι ο κ. Τσουκάτος πήρε το 1 εκ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να αθωωθεί ο Θεόδωρος Τσουκάτος από την κατηγορία της συνέργειας σε δωροδοκία, ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας στη δίκη της Siemens.

Συγεκριμένα, όπως αναφέρει το lawandorder.gr, η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά στην αγόρευσή της ανέφερε ότι ο κ. Τσουκάτος πήρε το 1 εκ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία.

Σύμφωνα όμως με την εισαγγελέα, τα χρήματα αυτά δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος ισχυρίζεται, αλλά σε άγνωστους αποδέκτες. 

Ωστόσο, επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντιοπιστούν από την έρευνα οι αποδέκτες των «δώρων», η κ. Σκεπαρνιά πρότεινε την αθωωσή του όπως και των παρένθετων προσώπων που μέσα από τους λογαριασμούς τους εφτασαν τα χρήματα στον Θεοδωρο Τσουκάτο.

Οπως δήλωσε ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος « η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής.