current views are: 1

18 Απριλίου 2019
Δημοσίευση18:07

Δεδομένη θεωρούν και οι βιομήχανοι κρέατος την αύξηση στην τιμή του σουβλακιού

Με αφορμή τα δημοσιεύματα την τιμή του χοιρινού κρέατος να αυξάνει κατά 10-15% από την 1η Μαΐου ο ΣΕΒΕΚ σημειώνει ότι «από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει διεθνώς προκύψει σημαντική αύξηση στην τιμή της πρώτης ύλης του χοιρινού κρέατος, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 30-32%».

Δημοσίευση 18:07’
αρθρο-newpost

Με αφορμή τα δημοσιεύματα την τιμή του χοιρινού κρέατος να αυξάνει κατά 10-15% από την 1η Μαΐου ο ΣΕΒΕΚ σημειώνει ότι «από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει διεθνώς προκύψει σημαντική αύξηση στην τιμή της πρώτης ύλης του χοιρινού κρέατος, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 30-32%».

Στις ανατιμήσεις που έχει υποστεί, σε διεθνές επίπεδο, η πρώτη ύλη του χοιρινού κρέατος, από τα τέλη του περασμένο Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα «ρίχνει» το φταίξιμο για την επερχόμενη αύξηση της τιμής στα χοιρινά σουβλάκια ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ).

Με αφορμή τα δημοσιεύματα την τιμή του χοιρινού κρέατος να αυξάνει κατά 10-15% από την 1η Μαΐου ο ΣΕΒΕΚ σημειώνει ότι «από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει διεθνώς προκύψει σημαντική αύξηση στην τιμή της πρώτης ύλης του χοιρινού κρέατος, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 30-32%».

Όμως, όπως τονίζει ο σύνδεσμος αν και συνήθως η βιομηχανία μεταποίησης και η αλυσίδα διανομής απορροφούσε τις αυξήσεις, αυτή τη φορά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, με αποτέλεσμα «να φτάνει η αύξηση εν μέρει και στον τελικό καταναλωτή».

Την αύξηση της τιμής του αγαπημένου εδέσματος των Ελλήνων είχε προαναγγείλει εκπρόσωπος του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος διεθνώς.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Γιώργο Πολύζο και το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι ιδιοκτήτες του Σωματείου που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου, δηλώνουν ότι η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο αυτή την αύξηση, η οποία θα περάσει μερικώς στον καταναλωτή.

«Θα κάνουμε αυξήσεις για να διασφαλίσουμε την ποιότητα» είπε ο κ. Πολύζος μιλώντας για αύξηση της τάξης του 10-15% «καθώς το μεγαλύτερο βάρος θα το απορροφήσουμε εμείς».

«Ο καταναλωτής επειδή αναφέρατε ότι θα στενοχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Δεν θα στενοχωρηθεί. Θα στενοχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας» πρόσθεσε ο κ. Πολύζος.


σχετικα αρθρα