ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από το υπ. Υγείας οι καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο: Απολυόμαστε, παρά τις υποσχέσεις Πολάκη

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2019, 12:03
Έξω από το υπ. Υγείας οι καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο: Απολυόμαστε, παρά τις υποσχέσεις Πολάκη
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου, με αφορμή τις επικείμενες απολύσεις των συμβασιούχων του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων, παρά τις δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους, απολύονται.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, πριν από ένα μήνα, σε συγκέντρωση των καθαριστριών έξω από το υπουργείο Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, «δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών».