ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο συχνά τρώμε φρούτα και λαχανικά (στην Ελλάδα και την ΕΕ); (γράφημα)

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2019, 15:30
Πόσο συχνά τρώμε φρούτα και λαχανικά (στην Ελλάδα και την ΕΕ); (γράφημα)
Facebook Twitter Whatsapp

Πού βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Τα φρούτα και τα λαχανικά ωφελούν πολλαπλώς την υγεία ωστόσο για αρκετούς δεν είναι καθημερινό κομμάτι της διατροφής τους.

Το γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτυπώνει στοιχεία από την τελευταία έρευνα της Eurostat σχετικά με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κατά τη διάρκεια της βδομάδας στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Πρώτη σε καθημερινή κατανάλωση λαχανικών είναι η Ιταλία με ποσοστό 85% ενώ ακολουθούν Πορτογαλία με 81% και Ισπανία με 77%. Και οι τρεις χώρες έχουν υψηλότερο ποσοστό από το μ.ο. της Ένωσης που είναι 64%. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα μόλις το 51% (ποσοστό αισθητά χαμηλό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο) καταναλώνει καθημερινά λαχανικά. Να σημειώσουμε πως τελευταία σε κατανάλωση λαχανικών (καθημερινή κατανάλωση) είναι η Λετονία με 35%.

Σε σχέση με την καθημερινή κατανάλωση φρούτων εδώ την πρωτιά καταλαμβάνουν δύο χώρες Ιρλανδία και Βέλγιο με 84% ενώ ακολουθεί η Ιταλία με 80%. Και σε αυτή την περίπτωση (καθημερινή κατανάλωση φρούτων) η Ελλάδα βρίσκεται με πόσοστό 60% κάτω από τον ευρωπαϊκό μ.ο. (64%).

Δείτε το γράφημα: