ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλόκαστρο: Συγκλονιστικές εικόνες από την ανάσυρση των περιπατητών από το φαράγγι

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 13:49
Facebook Twitter Whatsapp

Ο 38χρονος επιζών που φέρεται να οδηγούσε την καταρρίχηση, φρουρείται γιατί εξετάζονται σε βάρος του ενδεχόμενες ευθύνες αναφορικά με το δυστύχημα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο 38χρονος επιζών του δυστυχήματος στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο, όπου βρήκαν τον θάνατο τρία άτομα. Την ίδια στιγμή συγκλονίζει το βίντεο με την επιχείρηση της ΕΜΑΚ από το σημείο.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο ANT1, καταγράφεται καρέ – καρέ επιχείρηση της διάσωσης του επιζώντα και καθώς επίσης και της ανάσυρσης τω σορών των τριών άτυχων περιπατητών.

Τι είπε στους αστυνομικούς ο επιζών

Ο 38χρονος φρουρείται γιατί εξετάζονται σε βάρος του ενδεχόμενες ευθύνες αναφορικά με το δυστύχημα. «Προσπάθησα να τους σώσω. Πλησίασα και άρχισα να κάνω μαλάξεις. Ήταν ο βοηθός μου και μία γυναίκα. Τους έκανα τεχνητή αναπνοή. Ο τρίτος άνδρας είχε παρασυρθεί σε απόσταση», ανέφερε  την  Τρίτη ο άνδρας στις Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος έμεινε για περισσότερες από 12 ώρες στο φαράγγι κοντά στο Ξυλόκαστρο περιμένοντας πως θα φτάσει κάποιος για να τον σώσει. «Είχε παγωνιά. Πολύ δυνατό αέρα που έφερνε πάνω μας το νερό. Δύο φορές έφτασα στον θάνατο. Κρατήθηκα και περίμενα βοήθεια», φέρεται να πρόσθεσε.

Ο 38χρονος ισχυρίζεται πως δεν έκανε τις εξορμήσεις αυτές επί πληρωμή και το μόνο που ζητούσε ήταν χρήματα για τα καύσιμα. Οι Αρχές ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει τη δικογραφία για την υπόθεση στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο. Στο πλευρό του 38χρονου βρίσκονται οι συγγενείς του και οι γιατροί το νοσοκομείου, σε μια προσπάθεια να τον στηρίξουν ψυχολογικά