ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνες για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε πέντε πόλεις της Βουλγαρίας

Δημοσίευση 4 Μαΐου 2019, 03:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 16:36
Έρευνες για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε πέντε πόλεις της Βουλγαρίας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υφυπουργός Οικονομίας Αλεξάντερ Μανόλεφ, παραιτήθηκε έπειτα από την έναρξη εισαγγελικής έρευνας η οποία εξετάζει εάν έκανε κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Οι εισαγγελικές αρχές, το υπουργείο Εσωτερικών και η υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια ξεκίνησαν έρευνες για πιθανή κατάχρηση χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Σόφιας. Οι έρευνες διεξάγονται στη Σόφια, το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), το Σλίβεν, το Καρνοβάτ και το Μπουργκάς.

Στην σχετική ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται εάν οι έλεγχοι αφορούν στην υπόθεση κατάχρησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για την κατασκευή ξενώνων.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Γενικός Εισαγγελέας Σότιρ Τσατσάροφ, διέταξε έρευνες για τα έργα που αφορούν στην κατασκευή ξενώνων σε όλη τη Βουλγαρία. Υπενθυμίζεται, ότι ο υφυπουργός Οικονομίας Αλεξάντερ Μανόλεφ, παραιτήθηκε έπειτα από την έναρξη εισαγγελικής έρευνας η οποία εξετάζει εάν έκανε κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αφορμή για την έρευνα ήταν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία φέρεται να έχτισε κατοικία κοντά στο Σαντάνσκι με χρήση ευρωπαϊκών πόρων.