ΕΛΛΑΔΑ

Α. Κωνσταντάτος: Η Αθήνα μας χρειάζεται όλους για να ξεφύγει από τη βρωμιά και το φόβο

Δημοσίευση 9 Μαΐου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 9 Μαΐου 2019, 13:46
Α. Κωνσταντάτος: Η Αθήνα μας χρειάζεται όλους για να ξεφύγει από τη βρωμιά και το φόβο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος που άφησε τη δημοσιογραφία, για να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και το δήμο της Αθήνας, γυρίζει στις γειτονιές και συνομιλεί με τους πολίτες.

Τα θέματα της καθημερινότητας, τα απλά, αλλά πολύ σύνθετα προβλήματα της πόλης, είναι εκείνα που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του προεκλογικού αγώνα. Και δεν βρίσκονται, γιατί θα έθεσε εξ αρχής, ο Κώστας Μπακογιάννης, αλλά γιατί τα θέτουν μετ επιτάσεως οι δημότες της Αθήνας, λέει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος που άφησε τη δημοσιογραφία, για να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και το δήμο της Αθήνας, γυρίζει στις γειτονιές και συνομιλεί με τους πολίτες.

«Αν κάποιος ρωτήσει τους δημότες, τι θέλουν περισσότερο, θα σου πουν, καθαριότητα, ασφάλεια και ποιότητα στην καθημερινότητα τους.

Θέλουν να βγαίνουν το πρωί από το σπίτι τους, σ ένα καθαρό δρόμο, με καθαρούς κάδους και τοίχους δίχως γκράφιτι και αφίσες.

Θέλουν το βράδυ να μπορούν να περπατήσουν σε φωτισμένους δρόμους, χωρίς να κοιτούν πίσω τους από φόβο, ιδίως σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και τα Πατήσια (για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια).

Θέλουν να καθαρίσουν οι γειτονιές από το εμπόριο και τη χρήση ναρκωτικών (Εθνική Βιβλιοθήκη ,Πεδίο Άρεως, Πατησίων έως Μεταξουργείο) .Οι σύριγγες σε κοινή θέα προκαλούν φόβο για μεταδιδόμενες ασθένειες».

Και είναι αυτοί, ακριβώς οι τομείς, επισημαίνει, που η πόλη έκανε πολλά βήματα πίσω τα τελευταία χρόνια.

«Δεν είναι όμως ώρα για απόδοση ευθυνών, είναι ώρα για ένα νέο ξεκίνημα, με έναν ισχυρό δήμαρχο και με νέα πρόσωπα στο δημοτικό συμβούλιο, να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάταξης του δήμου.

Να πιάσουμε όλοι τη σκούπα, να σταθούμε δίπλα στους δημότες που έχουν ανάγκη, να δώσουμε ανάσες στις γειτονιές που επιβαρύνονται, από την εγκληματικότητα και τη μετανάστευση, να καθαρίσουμε την πόλη, να ανακατασκευάσουμε πεζοδρόμια και ράμπες».

Η Αθήνα χρειάζεται μια δημιουργική «επανάσταση» κι όχι μπαλώματα, για να ξεφύγει από τη βρωμιά και το φόβο, που κυριαρχούν στις γειτονιές. Και μια τέτοια ριζική αλλαγή χρειάζεται τη συστράτευση, όλων των Αθηναίων γύρω από ένα ριζοσπαστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο , όπως αυτό του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», καταλήγει ο δημοσιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Α. Κωνσταντάτος.