ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής με 7 παιδιά, έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 14 Μαΐου 2019, 16:03
Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής με 7 παιδιά, έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Δημακάκος άφησε εδώ και ένα χρόνο τα εγκόσμια και με την ευλογία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ενδύθηκε το ράσο του μοναχού.

Το βιογραφικό του Παναγιώτη Δημακάκου είναι αξιοζήλευτο. Ομότιμος καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σπουδές ιατρικής και φιλοσοφίας στα πανεπιστήμια Χαϊδελβέργης, Κίελου και Βερολίνου, εξειδίκευση στην Ελβετία και νοσοκομεία της Ζυρίχης, Διεύθυνση της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο) από το 2001, πρώτη εφαρμογή αγγειοσκόπησης στην Ελλάδα το 1980, ο κύριος Δημακάκος έχει περισσότερες από 600 δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις στον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό Τύπο. 

Ο καθηγητής ήταν παντρεμένος και έχει 7 παιδιά, πέντε εκ των οποίων έχουν γίνει σήμερα γιατροί.

Που βρίσκεται όμως σήμερα ο περίφημος γιατρός και επιστήμονας Παναγιώτης Δημακάκος; 

Ο κ. Δημακάκος άφησε εδώ και ένα χρόνο τα εγκόσμια και με την ευλογία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ενδύθηκε το τιμημένο ράσο του μοναχού, σύμφωνα με το romfea.gr

Να αναφερθεί ότι ο ομότιμος Καθηγητής αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πλέον ησυχάζει στην Μονή Βατοπαιδίου και ασχολείται με την νοερά προσευχή.