ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό-Αιχμηρή ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 15 Μαΐου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2019, 23:40
Σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό-Αιχμηρή ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι συνάδελφοι μας για να προστατεύσουν την ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους ακόμα και τον βασικό τους εξοπλισμό»

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, το γεγονός πως  εν έτη 2019 οι συνάδελφοί τους επιχειρούν καθημερινά , «με έναν απαρχαιωμένο στόλο οχημάτων, με προβληματικές επικοινωνίες, με ληγμένα αλεξίσφαιρα, με εξοπλισμό τον οποίο παρά πολλές φορές πληρώνουμε από το υστέρημα μας.

Όταν το έγκλημα καλπάζει, εμείς δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με «σφεντόνες» τα «πυρηνικά». Η ανησυχία των αστυνομικών αυξάνεται ακόμη περισσότερο με αφορμή τα τελευταία επεισόδια και επιθέσεις με, κάτι που δηλώνουν προς όλους τους αρμοδίους καθώς πάνω τους «πέφτει το μεγαλύτερο βάρος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κάθε μορφής».

Παράλληλα καταγγέλουν και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός πως «οι συνάδελφοι μας για να προστατεύσουν την ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους ακόμα και τον βασικό τους εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα, στολές) και να συντηρούν ρεφενέ τα περιπολικά και τις υπηρεσιακές μηχανές τους» .

Τέλος διερωτώνται, «Πως λοιπόν απαιτούμε από αυτούς τους ανθρώπους επαγγελματισμό»; Και καταλήγει η ανακοίνωση, σημειώνοντας πως, «Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ή διάθεση η οποία θα είναι προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά ταυτόχρονα θα είμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια ή παράληψη  του οποιονδήποτε η οποία εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο».