ΕΛΛΑΔΑ

Οι «εμπρηστικοί αντιαστυνομικοί reporters» πίσω από την εμπρηστική επίθεση στη Μίνα Καραμήτρου

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2019, 19:12
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται πως η επίθεση συνδέεται με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Oι «εμπρηστικοί αντιαστυνομικοί reporters» ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται πως η επίθεση συνδέεται με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πώς περιέγραψε η Μίνα Καραμήτρου την επίθεση σε βάρος της

«Είμαι ψύχραιμη, όταν είδα ότι οι δικοί μου και οι γείτονές μου είναι καλά, είπα 'εντάξει, τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε'», είχε δηλώσει η Μίνα Καραμήτρου, λίγες ώρες μετά την επίθεση σε βάρος της, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό πώς βίωσε την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητό της.Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με την Έλλη Στάη, η Μίνα Καραμήτρου περιέγραψε πώς έζησε την εμπρηστική επίθεση:

«Χθες βράδυ, μετά τη δουλειά, πήγα στο σπίτι μου. Στις 2:20-2:25 άρχισαν να χτυπούν πόρτες, κουδούνια και κατάλαβε ότι είχε συμβεί κάτι σοβαρό. Ανοίγοντας την πόρτα είδα έναν γείτονα να μου φωνάζει 'γρήγορα, κατεβείτε, καίγεται το αυτοκίνητο'».

«Πάντα, σταθερά παρκάρω το αυτοκίνητό μου στο ίδιο σημείο. Ευτυχώς οι γείτονες πήραν λάστιχα και κουβάδες και προσπάθησαν με κάθε μέσο να περιορίσουν τις φλόγες, ώστε να μην πάρουν φωτιά τα δέντρα και η φωτιά φτάσει στα διαμερίσματα».

«Θεωρώ πως αυτοί που το έκαναν, δεν ήρθαν εκεί μόνο για να κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητό μου. Εκεί είναι το σπίτι μου, το ιερό και το άβατό μου. Όταν κάποιος κάνει μια τέτοια ενέργεια είναι σαν να σου λέει ότι 'εγώ ήρθα στο άβατό σου'», είπε η δημοσιογράφος και πρόσθεσε:

«Ο φόβος για μένα είναι ένα συναίσθημα που σέβομαι πολύ στη ζωή μου».

Σχετικά με το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την εμπρηστική επίθεση, η Μίνα Καραμήτρου είχε εκτιμήσει πως «πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που έχουν αλλεργία στους δημοσιογράφους και στο να λέει ένας άνθρωπος ότι δεν ανέχεται τη βία».

«Γενικότερα, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια γενικότερη αναστάτωση, που έχει αλματώδη εξέλιξη. Υπάρχουν κλιμακούμενες ενέργειες υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και οι Αρχές μού λένε ότι θα δούμε κι άλλα κεφάλαια», πρόσθεσε.

«Η περίοδος που στη χώρα με τη βία κάποιοι προσπαθούσαν είτε να κάνουν δημοσιογράφους να έρθουν με το μέρος τους είτε να τους ράψουν το στόμα διήρκησε επτά χρόνια και έκλεισε. Δεν ράβονται τα στόματα των δημοσιογράφων ούτε με το να τους ανατινάσσουν τα αυτοκίνητα, ούτε με το να τους στοχοποιούν μέσω site. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν παράπονα για τη δημοσιογραφία, αλλά δεν πρόκειται να ράψουν τα στόματά μας με αυτόν τον τρόπο», είχε τονίζει η Μίνα Καραμήτρου.