ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ (φωτό)

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 22 Μαΐου 2019, 19:34
Εισβολή αντιεξουσιαστών στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Απείλησαν και ύβρισαν τον Πρύτανη κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για την δίωξη του παρεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Εισβολή στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης.

Η ομάδα αποτελούνταν από περίπου 10 άτομα τα οποία είχαν κρυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Αφού βεβήλωσαν το χώρο του γραφείου με αναγραφή συνθημάτων και ανάρτηση αφισών, απείλησαν και ύβρισαν τον Πρύτανη κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για την δίωξη του παρεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. 

«Τέτοιες έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο. Η πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί την δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου. Η παρατεταμένη ανοχή στην παρανομία που ενδημεί στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος περιοχή, μόνο δυσμενείς συνέπειες έχει στη λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. 

 

ΝΔ: Η προκλητική ανοχή της κυβέρνησης στην ανομία θα λάβει σύντομα τέλος

«Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τη βίαιη εισβολή και βεβήλωση του γραφείου του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αγνώστων», τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως.

«Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα του Πανεπιστημίου και εκθέτουν σε πραγματικό κίνδυνο την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού, ακαδημαϊκού και διοικητικού.

Είναι χρέος της Πολιτείας να εγγυάται τη δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου και την ασφάλεια των πολιτών»

Η προκλητική ανοχή στην ανομία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει σύντομα τέλος.

H πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας στο Πανεπιστήμιο, η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων, η ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία», καταλήγει η Νίκη Κεραμέως.

Πηγή φωτογραφιών: kathimerini