ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Δεκτή η αναίρεση του βουλεύματος για τον Κουφοντίνα - Επανεξετάζεται το αίτημα για νέα άδεια

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 23 Μαΐου 2019, 11:20
Άρειος Πάγος: Δεκτή η αναίρεση του βουλεύματος για τον Κουφοντίνα - Επανεξετάζεται το αίτημα για νέα άδεια
Facebook Twitter Whatsapp

Η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεκτή έκανε το ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου την αναίρεση που είχε ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στο βούλευμα που «έκοψε» την άδεια, την 7η κατά σειρά, στον πολυισοβίτη της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, υιοθετώντας την εισήγηση της κυρίας Δημητρίου, οι αρεοπαγίτες έκριναν πως οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το δικαστικό συμβούλιο θα κρίνει αν ο πολυισοβίτης της «17Ν» πληροί εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις και τις ουσιαστικές.

Να σημειωθεί ότι ο Δ. Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, μετά το πρώτο «όχι» του εισαγγελέα στο αίτημά του για χορήγηση νέας άδειας εξόδου του από τις φυλακές.

Πηγή: www.lawandorder.gr