ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε την εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου για το 2019-2020

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 14:30
Δείτε την εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου για το 2019-2020
Facebook Twitter Whatsapp

Αναλυτικά η διδακτέα και εξεταστέα ύλη για όλα τα μαθήματα

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε για πρώτη φορά από τον Μάιο την εξεταστέα ύλη της Γ΄Λυκείου και Γ΄ (τριετούς) - Δ' (τετραετούς) εσπερινού ΓΕΛ για νέο σχολικό έτος 2019 – 2020.

Όπως σημειώνει, αυτό γίνεται για την έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και μαθητριών για το νέο σχολικό έτος.

«Για να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, το σύνολο της ύλης συμπεριλαμβάνεται στα ήδη υπάρχοντα βιβλία, ώστε να μπορεί να διδαχθεί με άνεση από τους εκπαιδευτικούς και να εμπεδωθεί αποτελεσματικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, υπάρχει μία λελογισμένη αύξηση της ύλης σε ορισμένα μόνον μαθήματα ενώ στα υπόλοιπα η ύλη μένει ως έχει, και θα παρακαλούσα, για το όφελος των παιδιών, να μην υπάρχουν αποπροσανατολιστικές συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα».

«Εισάγεται νέα αντίληψη στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που ευνοεί την κατανόηση αντί της αποστήθισης. Η εξεταστέα ύλη ακολουθεί τη λογική και τη δομή της Γ' Λυκείου, όπου τα τρία μαθήματα του κάθε επιστημονικού πεδίου θα διδάσκονται για 6 ώρες την εβδομάδα -μαζί με τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία- μάθημα υποχρεωτικό για όλα τα πεδία. Η εξεταστέα ύλη που μόλις ανακοινώθηκε είναι ένα πρώτο και σημαντικό βήμα ώστε να αρχίσει βαθμιαία να εδραιώνεται η αντίληψη ότι τα παιδιά μπορούν να προετοιμάζονται με επιτυχία για τα πανεπιστήμια, επενδύοντας αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία», καταλήγει ο κ. Γαβρόγλου.

Αναλυτικά η διδακτέα και εξεταστέα ύλη για όλα τα μαθήματα της Γ' Λυκείου:

Αρχαία Ελληνικά

Βιολογία

Γραμμικό σχέδιο

Ελεύθερο σχέδιο

Θρησκευτικά

Ιστορία

Κοινωνιολογία

Λατινικά

Μαθηματικά

Νέα ελληνικά

Ξένες γλώσσες

Οικονομία

Πληροφορική

Φυσική

Χημεία