ΕΛΛΑΔΑ

Πώς απέδρασαν οι τέσσερις δραπέτες από το Μεταγωγών - Συνελήφθησαν οι δύο

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 22:18
Facebook Twitter Whatsapp

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι δύο από τους τέσσερις κακοποιούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στον Βοτανικό και ο δεύτερος αλλοδαπός από τους τέσσερις που διέφυγαν τα ξημερώματα από τη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Λίγη ώρα μετά την απόδραση, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον πρώτο, ενώ στις 18:00 το απόγευμα συνελήφθη ο δεύτερο ο οποίος είναι ένας 33χρονος ο οποίος είχε εμπλακεί στο αιματηρό περιστατικό στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Μάρτιο του 2019.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για των εντοπισμό και των υπόλοιπων δραπετών.

Πώς κατάφεραν να διαφύγουν οι δραπέτες

Λίγο πριν τις 4:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο ένας από τους κρατούμενος προφασίστηκε ότι ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε στο πάτωμα προσποιούμενος ότι πονάει αφόρητα. Τότε οι δύο αστυνομικού άνοιξαν το κελί για να τον βοηθήσουν και τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους υπόλοιπους κρατούμενους οι οποίοι τους απείλησαν με αυτοσχέδια μαχαίρια που είναι άγνωστο πως βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι άνδρες έδεσαν με χειροπέδες τους αστυνομικούς και άρπαξαν ένα όπλο από ένα σάκο. Στη συνέχεια κατέβηκαν στο υπόγειο του κτιρίου και ακινητοποίησαν μία γυναίκα αστυνομικό η οποία έκανε περιπολία με αυτοκίνητο την απείλησαν με το όπλο που έκλεψαν και την ανάγκασαν να οδηγήσει, η αστυνομικός πρόλαβε να βάλει το όπλο της κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Οι επικίνδυνοι κακοποιοί έφτασαν στην είσοδο και απείλησαν με πιστόλι τον φρουρό για να τους ανοίξει την πόρτα.

«Άνοιξέ μας την πόρτα, θα την σκοτώσουμε», είπε ένας δραπέτης στον αστυνομικό τότε ένας άλλος είπε, σύμφωνα με το STAR: «Σκότωσέ τον να τελειώνουμε, δώσε μας το όπλο».

«Θα σας δώσω το όπλο, αφήστε την κοπέλα ελεύθερη», απάντησε ο αστυνομικός.

Τελικά οι τέσσερις εγκατέλειψαν στην πόρτα το περιπολικό και έφυγαν με τα πόδια, ενώ πήραν και το όπλο του σκοπού.

Ένας αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι γίνεται απόδραση και ενημέρωσε περιπολικό το οποίο περνούσε τυχαία από το σημείο. Τότε όλοι μαζί ξεκίνησαν να αναζητούν τους δραπέτες.