ΕΛΛΑΔΑ

Μεταγωγών: Πώς απετράπη η φυγή των δραπετών με περιπολικό και όμηρο αστυνομικό

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιουνίου 2019, 08:27
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραπετών που διαφεύγουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με πρόφαση πως η κεντρική πύλη του Μεταγωγών είναι χαλασμένη και ως εκ τούτου δεν  μπορεί να την ανοίξει, ο σκοπός της κεντρικής πύλης του κτιρίου, απέτρεψε, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, την φυγή των τεσσάρων δραπετών με περιπολικό, καθώς και με την αστυνομικό που το οδηγούσε από το σημείο.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «αν άνοιγε την πόρτα την στιγμή εκείνη, θα έβαζαν την συνάδελφο στο πορτ-πογκάζ, χρησιμοποιώντας την σαν ασπίδα».

Στα δευτερόλεπτα που ο σκοπός  και οι δραπέτες συναντήθηκαν ο διάλογος που κατεγράφη, δείχνει και το σκληρό πρόσωπο των κακοποιών.

Αρχικά, ένας από αυτούς, είπε στο φύλακα να ανοίξει την πύλη, έχοντας προτεταμένο το πιστόλι που είχαν αφαιρέσει από το γραφείο των κρατητηρίων στο δεύτερο όροφο, γιατί θα σκότωνε τόσο την συνάδελφό του, όσο και τον ίδιο.

Όταν αρνήθηκε με το πρόσχημα της βλάβης της πόρτας, ένας άλλος ξεκίνησε να φωνάζει «σκότωσέ τον, σκότωσέ τον».

Τελικώς του ζήτησαν το όπλο του και βγήκαν από την πόρτα των επισκεπτών. Όταν βγήκαν οι κακοποιοί στην Πέτρου Ράλλη, ξεκίνησαν να τρέχουν και στη συμβολή του δρόμου με την Προφήτη Δανιήλ, τους εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που τους κατεδίωξαν, ένας από τους δράστες δεν δίστασε να πυροβολήσει προς το μέρος του τρεις φορές.

Αναζητούν ακόμη δυο

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν δυο από τους δραπέτες.

Ο ένας και ο πιο σκληρός, όπως αναφέρουν, είναι ο 35χρονος που σκότωσε τον άτυχο σεφ το 2012 στην Καισαριανή και είχε τραυματίσει και τον αδελφό του, κατά την διάρκεια κλοπής του αυτοκινήτου του. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε ανοίξει πυρ με Καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας και είχε συλληφθεί το 2014 στην Κύπρο με διεθνές ένταλμα.

Ο δεύτερος δραπέτης, είναι ένα από τα μέλη σπείρας  που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε πολυτελή σπίτια στα Νότια Προάστια. Μεταξύ αυτών και το σπίτι του δημοφιλούς τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, που είχαν μάλιστα ακινητοποιήσει τις οικιακές υπαλλήλους του και του αφαίρεσαν συλλογή  από ρολόγια μεγάλης αξίας.