ΕΛΛΑΔΑ

Γκάφα του υπουργείου Παιδείας: Τύπωσε βιβλίο Μαθηματικών που καταργήθηκε

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουνίου 2019, 14:27
Γκάφα του υπουργείου Παιδείας: Τύπωσε βιβλίο Μαθηματικών που καταργήθηκε
Facebook Twitter Whatsapp

Είχαν τυπωθεί 70.000 αντίτυπα

Την κατάργηση σχολικού βιβλίου που είχε εκτυπωθεί σε 70.000 αντίτυπα αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας των αλλαγών της εξεταστέας ύλης

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα»  ενώ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είχε προτείνει για τα Μαθηματικά κατεύθυνσης τη διδασκαλία και του βιβλίου της Γενικής Παιδείας, το βιβλίο αυτό ''κόπηκε'' την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Παιδείας. Βεβαίως η εντολή για να τυπωθεί είχε δοθεί εδώ και ένα μήνα και το βιβλίο περίμενε σε στοίβες στα σημεία διανομής του πρώην Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών βιβλίων (νυν Διόφαντου) για να αποσταλεί στα σχολεία στις 24 του μήνα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η εντολή για να τυπωθεί είχε δοθεί εδώ και ένα μήνα και το βιβλίο είχε τυπωθεί, «περιμένοντας» σε στοίβες στα σημεία διανομής του πρώην Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών βιβλίων (νυν Διόφαντου) για να αποσταλεί στα σχολεία στις 24 του μήνα.

Πρόκειται για το βιβλίο «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής» το οποίο έως πέρυσι το διδάσκονταν όλοι οι μαθητές ως μάθημα Γενικής Παιδείας. Την επόμενη χρονιά όμως και με βάση την μεταρρύθμιση Γαβρόγλου στα σχολεία και το νέο εξεταστικό σύστημα το μάθημα αυτό θα διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου μόνο στους μαθητές των κατευθύνσεων Θετικών Επιστημών και Οικονομίας, και μάλιστα επί έξι ώρες εβδομαδιαίως. Γι’ αυτό και είχε κριθεί σκόπιμο να διδάσκονται οι μαθητές τόσο το βιβλίο της Κατεύθυνσης που υπήρχε επίσης πέρυσι και φέτος θα διανεμηθεί κανονικά εκ νέου, όσο και το βιβλίο της Γενικής Παιδείας, από το οποίο και τρία κεφάλαια είχαν προστεθεί στην ύλη των Μαθηματικών.

Παρ’ όλα αυτά, την τελευταία στιγμή τα τρία αυτά κεφάλαια αφαιρέθηκαν, με αποτέλεσμα τα περίπου 60.000 - 70.000 βιβλία που έχουν τυπωθεί να είναι πλέον άχρηστα, με το όποιο κόστος αυτό σημαίνει για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας (εκπαιδευτικοί των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας που μιλούσαν χθες στα «ΝΕΑ» υπολόγιζαν ότι το ποσό εκτύπωσης των βιβλίων είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ).

Πηγή: Τα Νέα