ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαιοφύλακες: Κινήσεις πανικού και εντυπωσιασμού οι καρατομήσεις για το αναβατόριο

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2019, 19:47
Αρχαιοφύλακες: Κινήσεις πανικού και εντυπωσιασμού οι καρατομήσεις για το αναβατόριο
Facebook Twitter Whatsapp

«Μήπως το υπουργείο έπρεπε να διατάξει προηγουμένως κατεπείγουσα έρευνα, ώστε να διερευνηθούν πρώτα οι ευθύνες και μετά να αποδοθούν;», ρωτά η ΠΕΥΦΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για κινήσεις πανικού και εντυπωσιασμού κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) σχετικά με την καρατόμηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών από την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, σχετικά με το ζήτημα της μη λειτουργίας του αναβατορίου της Ακρόπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ

«Ασανσέρ ΑΜΕΑ Ακρόπολης : Κινήσεις πανικού … Και εντυπωσιασμού.

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, όπου ζητείται η παραίτηση υπηρεσιακών παραγόντων για το πρόβλημα λειτουργίας του ασανσέρ, το οποίο εξυπηρετεί επισκέπτες – τουρίστες με ειδικές ανάγκες.

Ερώτηση: Μήπως το υπουργείο έπρεπε να διατάξει προηγουμένως κατεπείγουσα έρευνα, ώστε να διερευνηθούν πρώτα οι ευθύνες και μετά να αποδοθούν;

Μήπως η Υπουργός Πολιτισμού και ο Υφυπουργός πολιτισμού ήξεραν από το Νοέμβριο του 2018 ότι υπήρχαν προβλήματα με το ασανσέρ - ΑΜΕΑ του Αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης;».