ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν τα τάματα που κλάπησαν από την εικόνα της «Παναγίας Πορταΐτισσας» στο Άγιο Όρος

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 14:00
Βρέθηκαν τα τάματα που κλάπησαν από την εικόνα της «Παναγίας Πορταΐτισσας» στο Άγιο Όρος
Facebook Twitter Whatsapp

Ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει.

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση κλοπής των ταμάτων από την την ιερή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Αγιον Ορος, καθώς βρέθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το orthodoxianewsagency.gr, τα τάματα βρέθηκαν πεταμένα σε περιοχή δίπλα από τη Μονή Ιβήρων, με τον δράστη ωστόσο να διαφεύγει και την αστυνομία να συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί σήμανε συναγερμός στο Αγιο Ορος όταν ανακαλύφθηκε ότι άγνωστος είχε αρπάξει τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας από τη Μονή Ιβήρων στο Άγιον Όρος.

Πρόκειται για την ιερή εικόνα που είναι αμύθητης αξίας και θεωρείται το πιο σημαντικό κειμήλιο του Αγίου Όρους μαζί με την εικόνα του «Άξιον Εστίν».

Η θαυματουργή εικόνα Πορταΐτισσα, η οποία κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, έχει διαστάσεις 137 εκατοστά ύψος και 94 πλάτος, το δε βάρος 96 κιλά, μαζί με τα αναθήματα και τα λοιπά. Η αυστηρή έκφραση του ιερού προσώπου Της, τονιζόμενη από την επιβλητική, καθηλωτική ματιά Της, προξενεί το δέος.