ΕΛΛΑΔΑ

Συγγραφέας ο Βασίλης Παλαιοκώστας- Έγραψε βιβλίο για τις δράσεις και τις αποδράσεις του!

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 14:20
Συγγραφέας ο Βασίλης Παλαιοκώστας- Έγραψε βιβλίο για τις δράσεις και τις αποδράσεις του!
Facebook Twitter Whatsapp

«Μια φυσιολογική ζωή. Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου» που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων».

Στην κυκλοφορία βρίσκεται το βιβλίο του πιο διάσημου επικηρυγμένου ληστή της χώρας, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο βιβλίο του με τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή. Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου» που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων», εξιστορεί από τη δική του οπτική γωνία γεγονότα που συντάραξαν το πανελλήνιο όπως την κινηματογραφική του απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2009 οπότε και καταζητείται, αλλά και την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου.

Στα αποσπάσματα που εξασφάλισε η Εφημερίδα των Συντακτών ο επικηρυγμένος δραπέτης αναφέρει μεταξύ άλλων για την απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού:

«Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Όλα φαίνονταν να εξελίσσονται σε αργή κίνηση, σε μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα. Ένιωθα πως έβλεπα το κάθε γύρισμα του έλικα, τον κάθε κόκκο άμμου που πεταγόταν στον αέρα και αισθανόμουν το κάθε κύμα ήχου να χτυπά τα τύμπανα των αυτιών μου. Για μερικά δεύτερα το ελικόπτερο έμεινε να αιωρείται ένα μέτρο πάνω απ’ τη γη μέχρι να μπούμε και αμέσως ξεκίνησε την άνοδο με ακόμη πιο θορυβώδη τρόπο. Σε λίγο, αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία».

Σε άλλο σημείο αναφερόμενος στην απαγωγή Χαΐτογλου τονίζει: «Το χρήμα για εμάς είχε αξία μόνο όσον αφορά την κάλυψη των εξόδων που μας χρειάζονταν για να διατηρούμε την ελευθερία μας (που δεν ήταν λίγα). Τέτοια έξοδα μπορούσαν να καλυφθούν από μια ληστεία τράπεζας το χρόνο, αν δεν είχαμε σκοπό να το κουνήσουμε απ’ την Ελλάδα. Η απαγωγή επιλέχθηκε ακριβώς γιατί είχαμε αποφασίσει να την εγκαταλείψουμε για πάντα».

Τέλος, ο Παλαιοκώστας κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ πως προσπάθησε να του φορτώσει μια σειρά από εγκλήματα που ουδέποτε διέπραξε: «Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα (τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κλΠ) ήταν πλεκτάνες - χρεώματα της Ελ.ΑΣ! Έως και τώρα δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε άλλον οργανισμό πέρα από τράπεζες. Κυριολεκτώ! Δεν ξόδεψα την περισσότερη ζωή μου για να υπηρετώ το ψέμα. Δυστυχώς σε κοινωνίες που βασιλεύει το ψέμα, μόνο αν είσαι καταζητούμενος μπορεί να ακούσεις αλήθειες».