ΕΛΛΑΔΑ

Ηχηρή παρέμβαση ΗΠΑ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιουνίου 2019, 16:40
Ηχηρή παρέμβαση ΗΠΑ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης
Facebook Twitter Whatsapp

«Επιτακτικά επαναδιατυπώνουμε τη δέσμευση των ΗΠΑ ότι υποστηρίζει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην Τουρκία»

Στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου παραβρέθηκε προχθές, ως εκπρόσωπος του Προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ και  της Αμερικανικής Κυβέρνησης, ο ισχυρός και ανερχόμενος Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Αζάρ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σημαντικές παρεμβάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά και τον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών όπου αυτές καταπατούνται.

«Επιτακτικά επαναδιατυπώνουμε τη δέσμευση των ΗΠΑ ότι υποστηρίζει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην Τουρκία. Όπως όλοι γνωρίζετε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής στη Χάλκη και δημιούργησε αδελφότητα στη Μονή, που είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την επαναλειτουργία της Χάλκης που είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη».