ΕΛΛΑΔΑ

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Σήμερα η απόφαση - Μαρτυρία-σοκ για τα βασανιστήρια σε βάρος του

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2019, 10:10
Facebook Twitter Whatsapp

Σήμερα η απόφαση στην πολύκροτη δίκη.

Σήμερα αναμένεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πριν από λίγα 24ωρα, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή των 8 από τους συνολικά 9 νεαρούς Κρητικούς, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση. O εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ μαρτυρία του ιδιωτικού ερευνητή στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη, Φώντα Βρόσγου, που μετάδωσε ο ΑΝΤ1 σοκάρει για αυτά που βίωνε ο σπουδαστής. Αποκάλυψε όσα του εμπιστεύθηκαν φοιτητές στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, αναφορικά με την σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του. Όπως λέει, «τον χτυπούσαν με μήλα στο κεφάλι, τον κλείδωναν στην ντουλάπα, του έκλειναν το νερό» και τον χτυπούσαν σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Βρόσγος αναφέρεται επίσης στο κλίμα τρομοκρατίας που επικρατούσε εντός της Γαλακτοκομικής σχολής αναφορικά με την μεταχείριση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Υπήρχε «φόβος από την πλευρά των φοιτητών, υπήρχε ομερτά δεν άνοιγαν εύκολα στόματα» είπε. Κατά τη διάρκεια της δίκης μια φοιτήτρια, μάρτυρας κατηγορίας, λιποθύμησε από την ένταση καθώς δεχόταν απειλές από τους κατηγορουμένους.