ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΜΗΕ για Χαλκιδική: «Θα επανέλθει το ρεύμα σε 24-30 ώρες, αν δεν επιδεινωθεί ο καιρός»

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2019, 18:17
ΑΔΜΗΕ για Χαλκιδική: «Θα επανέλθει το ρεύμα σε 24-30 ώρες, αν δεν επιδεινωθεί ο καιρός»
Facebook Twitter Whatsapp

Θα εγκατασταθούν άμεσα γεννήτριες σε κρίσιμες υποδομές, σε σημεία και εγκαταστάσεις που θα ορίσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες ομαλοποίησης της κατάστασης στη Χαλκιδική. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τη τραγική θεομηνία που έπληξε εχθές τη περιοχή, αρκετά είναι ακόμη τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη πτώση του ρεύματος. 

Σε πρώτη φάση, ο ΑΔΜΗΕ ξεκαθαρίζει ότι θα εγκατασταθούν άμεσα γεννήτριες σε κρίσιμες υποδομές, σε σημεία και εγκαταστάσεις που θα ορίσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οι γεννήτριες μεταφέρονται ήδη στους χώρους εγκατάστασης και η σύνδεση τους θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

«Τα Συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν εγκαταστήσει ειδικό φωτισμό για να συνεχίσουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την περάτωση των εργασιών το ταχύτερο δυνατό. Επιπλέον καλαθοφόρα οχήματα είναι διαθέσιμα για τις εργασίες επισκευής και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει μεταφερθεί πλέον στον χώρο των επισκευών με κινητοποίηση από την Ν. Ελλάδα, την Αττική και όλη την Βόρεια Ελλάδα που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας». 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, σε σχετική δήλωση σημειώνει:

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών και εκτιμούμε ότι η μέγιστη διάρκεια για την ομαλοποίηση της ρευματοδότησης είναι 24-30 ώρες εφ’ όσον οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν επιδεινωθούν. Είναι σε εξέλιξη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και της ηλεκτρικής βιομηχανίας της χώρας ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή φυσική καταστροφή και να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα το ταχύτερο δυνατόν».

Φωτογραφίες του ΑΔΜΗΕ από τα έργα αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική: