ΕΛΛΑΔΑ

Χατζηδάκης: Μέχρι το μεσημέρι θα αποκατασταθεί το ρεύμα στη Χαλκιδική - Δεν αποκλείω ενδεχόμενο μπλακ άουτ

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2019, 09:14
Χατζηδάκης: Μέχρι το μεσημέρι θα αποκατασταθεί το ρεύμα στη Χαλκιδική - Δεν αποκλείω ενδεχόμενο μπλακ άουτ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Όσον αφορά το μέλλον της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι στόχος είναι η διάσωση της επιχείρησης και του προσωπικού της, εάν είναι δυνατόν δίχως την αύξηση των τιμολογίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στον αγώνα δρόμου που καταβάλουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, που επλήγη προχθές από την πρωτοφανή θεομηνία αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτίμησε πως «μετά το μεσημέρι θα επανέλθει το ρεύμα σε όλη τη Χαλκιδική».

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μπλακ άουτ, ωστόσο υπογράμμισε πως στόχος είναι να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Τόνισε ότι δεν θέλει να κινδυνολογήσει κι ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του δικτύου, αλλά διευκρίνισε ότι το σύστημα πάσχει από γενικότερη παραμέληση.

Ανέφερε ενδεικτικά πως σε νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος ήδη χρησιμοποιούνται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ώστε να καλυφθούν οι ανεπάρκειες στην παροχή ρεύματος.

Όσον αφορά το μέλλον της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι στόχος είναι η διάσωση της επιχείρησης και του προσωπικού της, εάν είναι δυνατόν δίχως την αύξηση των τιμολογίων.

Διευκρίνισε πάντως πως υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής για την επιχείρηση.