ΕΛΛΑΔΑ

Οι αναρχικοί στήνουν ομάδες περιφρούρησης στα Εξάρχεια

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2019, 18:26
Οι αναρχικοί στήνουν ομάδες περιφρούρησης στα Εξάρχεια
Facebook Twitter Whatsapp

Η συγκεκριμένη κίνηση, ερμηνεύεται από τις αρχές, ως απάντηση στη σχεδιαζόμενη έφοδο των αστυνομικών στο «άβατο» των Εξαρχείων

Την εμφάνισή τους με ξεκάθαρα απειλητικές διαθέσεις σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης, έκαναν ομάδες υπεράσπισης των καταλήψεων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μάλιστα οι αντιεξουσιαστές ανήρτησαν και σχετικές φωτογραφίες σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, στις οποίες αποτυπώνονται να φέρουν ρόπαλα και ασπίδες, ενώ έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση, ερμηνεύεται από τις αρχές, ως απάντηση στη σχεδιαζόμενη έφοδο των αστυνομικών στο «άβατο» των Εξαρχείων.

Στην ανάρτησή τους, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως «Συνεχίζουν να βασανίζουν, να μας ετοιμάζουν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ραντίζουν τους δρόμους μας και τα κορμιά μας με χημικά και πλαστικές σφαίρες, να μας δολοφονούν. Ανακοινώνουν μια ακόμα φορά ότι θα πάρουν τις εστίες μας, τις καταλήψεις, τις πλατείες, τα πάντα».

Τέλος δηλώνουν αποφασισμένοι: «να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει».