ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης: Περιμένουμε 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό στην Αθήνα (Βίντεο)

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2019, 10:27
Facebook Twitter Whatsapp

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν πολύ μεγάλο σεισμό στην Αθήνα, έως και 6 Ρίχτερ, προειδοποίησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 «Καλοκαίρι μαζί», ο κ. Τσελέντης τόνισε:

«Έχουμε ένα θηρίο κοντά μας. Τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Παράλληλα, έκανε λόγο για σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο από τον τελευταίο στη Μαγούλα, της τάξεως των 6 Ρίχτερ. «Λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερος», σημείωσε.

Τέλος, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), τον Ευθύμιο Λέκκα, λέγοντας ότι κακώς είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού, καθώς δεν μπορεί να ηγείται ένας γεωλόγος ενός τέτοιου φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Τσελέντης και Λέκκας το Σάββατο το πρωί είχαν σφοδρή σύγκρουση στον τηλεοπτικό «αέρα» της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, για την επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου.