ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος από την άνανδρη επίθεση του φορτηγατζή σε εφοριακούς – Σκληρή δήλωση Πιτσιλή

Δημοσίευση 31 Ιουλίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 31 Ιουλίου 2019, 20:36
Facebook Twitter Whatsapp

«Τέτοιες επιθέσεις μας οπλίζουν με περισσότερη δύναμη, δεν μας πτοούν», αναφέρει ο διοικητής της ΑΑΔΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο, όταν δύο εφοριακοί δέχθηκαν άγρια επίθεση από έναν οδηγό φορτηγο, στον οποίο ήθελαν να του κάνουν έλεγχο.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο εφοριακοί – ένας 58χρονος άνδρας και μία 55χρονη γυναίκα – εντόπισαν το φορτηγό που ήταν σταθμευμένο σε καντίνα και ζήτησαν από τον οδηγό να τους δείξουν τα παραστατικά. Εκείνος όχι μόνο δεν δέχθηκε τον έλεγχο αλλά άρχισε να τους χτυπά άγρια τραυματίζοντάς τους ενώ στη συνέχεια έφυγε και άφησε αιμόφυρτους τους δύο εφοριακούς.

Γ. Πιτσιλής: «Τέτοιες επιθέσεις μας οπλίζουν με περισσότερη δύναμη, δεν μας πτοούν»

Ξεκάθαρο μήνυμα σε ότι αφορά τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ, έστειλε από το Ηράκλειο που βρίσκεται εκτάκτως, ο διοικητής Γιώργος Πιτσιλής, μετά το περιστατικό βίας στο Ρέθυμνο, με θύμα δύο ελεγκτές κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής:

«Ήρθα εδώ στο Ηράκλειο μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό. Πρόκειται για μια πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση σε υπαλλήλους των ελεγκτικών μας υπηρεσιών, η οποία θα αντιμετωπιστεί από το κράτος δικαίου όπως αρμόζει στην περίπτωση. Θέλω να είναι σαφής και κατηγορηματικός. Τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας οπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ως διοικητής της ΑΑΔΕ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα στελέχη των υπηρεσιών μας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, αλλά και τη συμπαράσταση τόσο τη δίκη μου, όσο και όλων των εργαζομένων της ΑΑΔΕ, στους δυο συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν».

Ο 58 χρονος ελεγκτής δέχθηκε χτύπημα από πέτρα, ενώ η 55χρονη μετά από γροθιά, αντιμετωπίζει ρήξη τυμπάνου

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με ρήξη τυμπάνου βρίσκεται η ελεγκτής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων μετά την βίαιη επίθεση που δέχθηκε από οδηγό φορτηγού, τον οποίο επιχείρησε να ελέγξει σήμερα έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Ο οδηγός του φορτηγού βιαιοπράγησε επίσης εναντίον ενός ακόμη ελεγκτή ο οποίος μεταφέρθηκε κι αυτός στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ο ελεγκτής δέχθηκε επίθεση με πέτρα από τον οδηγό.