ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες για την επίθεση φορτηγατζή σε εφοριακούς: «Τους χτυπούσε και οι περαστικοί... έτρεχαν να κρυφτούν»

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2019, 10:01
Καταγγελίες για την επίθεση φορτηγατζή σε εφοριακούς: «Τους χτυπούσε και οι περαστικοί... έτρεχαν να κρυφτούν»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ ανατολικής Κρήτης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ ανατολικής Κρήτης αναφορικά με την επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ που επιχείρησαν να ελέγξουν εμπορεύματα και παραστατικά σε φορτηγό, στο Ρέθυμνο.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Παπαδάκης, μιλώντας για την επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ που επιχείρησαν να ελέγξουν εμπορεύματα και παραστατικά σε φορτηγό, στο Ρέθυμνο, είπε πως τη στιγμή της επίθεσης, παρά το γεγονός ότι οι δύο ελεγκτές καλούσαν σε βοήθεια, περαστικοί οδηγοί που εκείνοι την ώρα είχαν σταθμεύσει σε κοντινό πάρκινγκ δίπλα σε καντίνα, όχι μόνο δεν έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης, αλλά αντιθέτως μπήκαν στα αυτοκίνητά τους κι έκλεισαν τις ασφάλειες, φοβούμενοι.

«Είναι χαρακτηριστικό της κοινωνικής συμπεριφοράς» – σχολίασε ο κ.Παπαδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Ο ίδιος έθιξε όμως και θέμα άμεσης επέμβασης Αστυνομίας και ΕΚΑΒ, λέγοντας πως μετά το περιστατικό κλήθηκε η Αστυνομία που όμως … δεν ήρθε ποτέ. Αντί της Άμεσης Δράσης ή της Ασφάλειας, έφτασε ένα συνεργείο … της Τροχαίας, σαν να επρόκειτο για κάποια παράβαση του ΚΟΚ και όχι για βίαιη επίθεση!

Αναφέρεται όμως και στη συνδρομή του ΕΚΑΒ, που σύμφωνα πάντα με τον κ.Παπαδάκη… δεν ήρθε ποτέ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο τραυματίες, που όπως υποστηρίζει μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με το υπηρεσιακό όχημα.

Σύμφωνα με το Cretalive, που απευθύνθηκε στο ΕΚΑΒ Κρήτης και τον υπεύθυνο επικοινωνίας Γιάννη Ζαφειρίου, το ΕΚΑΒ από την πρώτη στιγμή έστειλε ασθενοφόρα, που μετέφεραν τους τραυματίες στο Ρέθυμνο, ενώ με εντολή της γιατρού του νοσοκομείου δε ζητήθηκε να γίνει η μεταφορά τους με ασθενοφόρα από το Ρέθυμνο στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στις ΔΟΥ ανατολικής Κρήτης, μετά το σοκ αυτής της επίθεσης, οι εργαζόμενοι εξέτασαν το ενδεχόμενο να αποκλείσουν τις Εφορίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν και συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, ωστόσο η κινητοποίηση τελικά δε θα πραγματοποιηθεί προκειμένου, όπως τονίστηκε να μην ταλαιπωρηθούν οι συναλλασσόμενοι.

Εν τω μεταξύ αναφορικά με την κατάσταση των δύο ελεγκτών, χθες πήραν αμφότεροι εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρότερα στο αυτί παραμένει υπό την παρακολούθηση γιατρού.

Πιτσιλής: «Τέτοιες επιθέσεις μας οπλίζουν με περισσότερη δύναμη, δεν μας πτοούν»

Ξεκάθαρο μήνυμα σε ότι αφορά τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ, έστειλε από το Ηράκλειο που βρίσκεται εκτάκτως, ο διοικητής Γιώργος Πιτσιλής, μετά το περιστατικό βίας στο Ρέθυμνο, με θύμα δύο ελεγκτές κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής:

«Ήρθα εδώ στο Ηράκλειο μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό. Πρόκειται για μια πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση σε υπαλλήλους των ελεγκτικών μας υπηρεσιών, η οποία θα αντιμετωπιστεί από το κράτος δικαίου όπως αρμόζει στην περίπτωση. Θέλω να είναι σαφής και κατηγορηματικός. Τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας οπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ως διοικητής της ΑΑΔΕ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα στελέχη των υπηρεσιών μας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, αλλά και τη συμπαράσταση τόσο τη δίκη μου, όσο και όλων των εργαζομένων της ΑΑΔΕ, στους δυο συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν».