ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Χίο: Απομακρύνθηκαν οι φονικές μπασκέτες (εικόνες)

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 7 Αυγούστου 2019, 14:40
Τραγωδία στη Χίο: Απομακρύνθηκαν οι φονικές μπασκέτες (εικόνες)
Facebook Twitter Whatsapp

Πιάνουν δουλειά οι πραγματογνώμονες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απομακρύνθηκαν, σήμερα Τετάρτη, από τις θέσεις τους οι δύο μπασκέτες στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, στον Βροντάδο της Χίου.

Αυτό έγινε στο πλαίσιο της διενέργειας της πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να φωτισθούν τα αίτια που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του 19χρονου.

Παρουσία της εισαγγελέως πρωτοδικών Χίου κ. Σπυριδούλας Σταυράτη, του δημάρχου κ. Μανώλη Βουρνού και του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας κ. Λευτέρη Παπαλάνη, και των τεχνικών συμβούλων του δήμου Χίου, ανέλαβαν το έργο της διερεύνησης οι δύο πραγματογνώμονες που ορίσθηκαν από την αστυνομική διεύθυνση Χίου, η κ. Αργυρώ Τσικολή και ο κ. Γιάννης Μονιούδης.

Με την βοήθεια μηχανήματος απομακρύνθηκαν από τις βάσεις οι δύο μπασκέτες και έγινε διάνοιξη στον χώρο της βάσης, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατασκευή σε ό,τι αφορά την σκυροδέτηση, καθώς και τον οπλισμό και την αγκύρωση των δύο μπασκετών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα astraparis.gr, από τον δήμαρχο Χίου έγινε, επίσης, γνωστό, ότι δόθηκε εντολή στην τεχνική υπηρεσία να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου του συνόλου των μπασκετών που βρίσκονται στο νησί, από την μια άκρη μέχρι την άλλη, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα ασφάλειάς τους.