ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2019, 16:42
Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης
Facebook Twitter Whatsapp

Ποιο πλοίο θα εξυπηρετήσει τους πολίτες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και ύστερα από παρέμβαση του ιδίου του υπουργού, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε δημιουργηθεί από την περασμένη Τετάρτη πρόβλημα στην εν λόγω ακτοπλοϊκή γραμμή, όταν το πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» ξεκίνησε κανονικά το δρομολόγιο για τη Σαμοθράκη και καθώς έπλεε παρουσίασε μηχανική βλάβη και έτσι ο καπετάνιος αποφάσισε να επιστρέψει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με άμεσες πρωτοβουλίες του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, δόθηκε λύση στο μείζον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης με την δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίο AZORES EXPRESS.

Ήδη το εν λόγω πλοίο ταξιδεύει προς την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να ενταχθεί άμεσα στα δρομολόγια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την διαπίστωση της ελλιπούς κάλυψης των συγκοινωνιακών αναγκών της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ενώ ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε εντολή να εξευρεθεί άμεσα λύση, παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή στενά το όλο θέμα.

Το AZORES EXPRESS είναι χωρητικότητας 3.163 κόρων, αναπτύσσει ταχύτητα 19 ναυτικών μιλίων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 655 επιβάτες και 260 ιδιωτικής χρήσης οχήματα.