ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός εφοριακού στο Βόλο – Θράσος, τα ρίχνουν στους… ελεγκτές της ΑΑΔΕ για την επίθεση

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2019, 22:11
Ξυλοδαρμός εφοριακού στο Βόλο – Θράσος, τα ρίχνουν στους… ελεγκτές της ΑΑΔΕ για την επίθεση
Facebook Twitter Whatsapp

Τι δηλώνει η γυναίκα εφοριακός που γλίτωσε από τη μήνι το συζύγου της ιδιοκτήτριας της πιτσαρίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σάλος έχει προκληθεί από το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού ελεγκτών της ΑΑΔΕ σε πιτσαρία, στον Πλατανιά Βόλου. Μάλιστα, φίλος της οικογένειας των ιδιοκτητών έφτασε σε σημείο να τα ρίξει στους εφοριακούς.

Ειδικότερα, ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας, εκτός ελέγχου χτύπησε τον έναν ελεγκτή στο χέρι. Αμέσως μετά, άρπαξε μια καρέκλα και επιτέθηκε στη γυναίκα εφοριακό. «Στη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιήσαμε με τον συνάδελφο από τη ΔΟΥ Βόλου, διαπιστώσαμε πως τρία τραπέζια δεν είχαν αποδείξεις. Όταν ξεκινήσαμε να συμπληρώνουμε τα έντυπα που απαιτούνται, μπαίνει μέσα, μαινόμενος ένας άνδρας και αρχίζει να χτυπάει από πίσω τον συνάδελφο στο χέρι και στο κεφάλι. Προσπάθησε να χτυπήσει και μένα αλλά δεν τα κατάφερε», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα εφοριακός.

Ο εφοριακός που χτυπήθηκε, έφτασε στο νοσοκομείο στις 10 το βράδυ της Πέμπτης. Οι ακτινογραφίες έδειξαν πως είχε υποστεί κάταγμα στο χέρι και ενδεχομένως να χρειαστεί εγχείρηση.

Αμέσως μετά, ο δράστης εξαφανίστηκε για να γλιτώσει το αυτόφωρο, ενώ ιδιοκτήτρια καταστήματος που έζησε το περιστατικό περιγράφει: «Δεν ξέρω γιατί έχει πάρει τόση έκταση αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο». Όταν της ζητήθηκε να δώσει την δικιά της εκδοχή για το περιστατικό, αρνήθηκε λέγοντας ότι έχει δουλειά.

Μάλιστα, φίλος της οικογένειας των ιδιοκτητών έφτασε σε σημείο να τα ρίξει στους εφοριακούς: «Ήταν αγενέστατοι, μπήκαν με επιθετικό τρόπο».

Έρχονται δρακόντειες ποινές

«Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας», ήταν το πρώτο σχόλιο από πλευράς κυβέρνησης και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο  υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος. Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία».

Υπενθυμίζουμε ότι αναφορικά με την σημερινή επίθεση, ο δράστης εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Η αστυνομία που μετέβη στο κατάστημα συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την οποία, όμως, άφησε μετά από λίγο ελεύθερη καθώς είχε εμπλακεί στο συμβάν μόνον φραστικά.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιληφθεί άμεσα για την ανεύρεση και σύλληψη του δράστη. Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ επικοινώνησε και με τον ελεγκτή για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.